Silnik: 2.0 benzyna Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 210 Skąd: kamień pomorski
Wysłany: 2008-05-27, 20:49 Coś nie tak z silnikiem
Mam pytanie do wszystkich golfiarzy! Ostatnio miałem taki problem mam golfa 2.0 automat, jechałem nim na autostradzie (140-150km/h) gdy zwolniłem zeby zjechać z atostrady usłyszałem ze silnik klekocze, chwile pózniej zapaliła się kontrolka od oleju wraz z sygnałem dzwiękowym. im wyższe były obrotu tym klekot głośniejszy! zgasiłem silnik sprawdziłem olej i wszystko było o.k odczekałem godzine odpaliłem silnik, kontrolka nie swieciła wieć jechałem dalej i pogodzine trach, laweta i holowanie. Co się mogło stać?! plis o odpowiedz
Silnik: 1.4 ABD + NOS Pomógł: 16 razy Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2007 Posty: 535 Skąd: ewewefwef
Wysłany: 2008-05-30, 14:18
pewnie pompa oleju siadła i dawało mało oleju i samo regulatory padły na zaworach i może sie zetknął zawór z tłokiem z braku ciśnienia
tak pisze w instrukcji ze nie wolno odpalać auta po wymianie samo regulatora bo ciśnienia niema i może sie skończyć źle i trzeba odczekać żeby sie ciśnienia wyrównały i dopiero wtedy