Wysłany: 2012-01-04, 20:47 system nagłośnienia NOKIA
Witam kolegów i koleżanki.Mam problem u siebie w golfie.Posiada on system Noki czyli tuba plus głośniki,czyli chodzi o to że po przekroczeniu pewnej głośności sie wyłącza.Nie jest to wina radia bo już miałem je podłączone pod inny sprzęt.
Silnik: 1.9 TDi (1Z) Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 122 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-01-23, 20:23
Może trochę odkopie, ale możesz się mylić z radiem. Zbyt duża ilość głośników, podpięta jedynie pod rano, może spowodować jego wyłączenie. Jest to system zabezpieczający radio. Im głośniej grają, więcej pobierają W i radio nie daje rady. Jeżeli sprawdzałeś w innym aucie gdzie były 2-4 głośniki, radio mogło je pociągnąć i się nie wyłączać. System nokii ma ich bodajże 8?
Juz sie uporałem z tym problemem.włączało sie zabezpieczenie radia,przerobiłem oryginalna wiązkę którą podłącza sie do radia fabrycznego gammy na 4 cincze i podłączyłem je pod wyjścia na wzmachol w radiu i po problemie,radio gra i sie nie wyłącza...a tak po za tym to ten system noki naprawdę ładnie gra i polecam wszystkim,bo i ma sie wolne miejsce w bagażniku bo skrzynia zamocowana jest z boku:)
Silnik: 1.9 TDi (1Z) Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 122 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-01-24, 16:21
marcinkoz2910 napisał/a:
kusiu, tak ma ich 8 ale DSP ma jeszcze wzmacniacz tak że to on zasila całość
dlatego pytam co się mu wyłącza dokładnie
Możliwe, nie interesowałem się jakoś bardzo tym systemem, bo sam go nie mam, no ale miałem podobny problem i chyba okazał się trafny. U mnie również zabezpieczenie radia powodowało jego wyłączenie
Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2012-01-24, 20:03
w bagazniku z lewej strony mam tylko zmienierke .. subufera brak.. w miejsce EQ tez mam zwykly schowek.. jakas niedorobiona ta moja nokia.. ale wszystko sie zgadza. 4 głosniki z tylu w drzwiach 4 z przodu
[ Dodano: 2012-01-24, 21:18 ] marcinkoz2910, nie mam seryjnego..mam inne LG dla tego miałem zabawy żeby podłączyć to pod nie żeby grało na nim.i gra świetnie
a w tym lg masz 4 wyjscia linowe czy przerabialeś z 2 na 4?? ja mam blaupunkta z 4 wyjsciami gra super a wczesniej pioniera na 2 wyjscia to niegrało jak powinno