Silnik: gl
Wiek: 28 Dołączył: 16 Maj 2008 Posty: 27 Skąd: zielona góra
Wysłany: 2008-07-17, 08:45 Proszę o mała poradę
Witam wszystkich otóż zamontowałem w przednich drzwiach pioneerki ale ten dźwięk ucieka gdzieś w drzwi i grają tak jak by nie miały obudowy moje pytanie brzmi jak i czym to wytłumić czy może jest na to jakiś inny patent z góry dzięki pozdro
Silnik: 2.0 VW Bora Pomógł: 27 razy Wiek: 27 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 826 Skąd: grudusk
Wysłany: 2008-07-17, 08:53
ciężka sprawa z tymi dzwiami.
powiem ci jak zrobił mój brat miał głośniki 2x30 wat zrobił skrzynie i wsadził to do bagzżnika. gra super....
z tego co wiem to za głośnikiem powinieneś mieć taką gąbkę, może jej niemasz>???
Silnik: gl
Wiek: 28 Dołączył: 16 Maj 2008 Posty: 27 Skąd: zielona góra
Wysłany: 2008-07-17, 09:09
Będę musiał sprawdzić po pracy czy jest tam a jak nie będzie to coś wsadze ale zastanawiam sie czy ona spęni swoje zadanie i nie będzie wchłaniała wilgoci
Miałem podobny problem i zmniejszyłem jak na razie głośność na głośnikach w drzwiach a zwiększyłem na tylne kanały może to nie jest jakieś super rozwiązanie ale jest lepiej, na allegro widziałem że można kupić specjalne dystanse które likwidują uciążliwy hałas plastików http://www.allegro.pl/ite...e_mdf_powe.html
dodam że warto było by wytłumić drzwi dla uzyskania dobrego efektu