Albo inaczej RODEK vs. ESX SIGNUM - po doliczeniu przesyłki 50 zł różnicy. Warto dołożyć te 50?
Rodek.
W razie co, sprzedawcę znam (z innego forum), sprzęt będzie w 100% taki jak w opisie aukcji.
[ Dodano: 2012-02-03, 14:46 ]
Za Rodkiem przemawia wyższa moc i większy DF co istotne jest przy pracy z subwooferem.
Oba wzmacniacze są na podobnym poziomie jakościowym, z przewagą dla ESX-a pod względem detaliczności. Ale przy S-6C nie usłyszysz różnicy.
I 400 to nie jest wygórowana cena? Bo moc tych dwóch jest prawie taka sama a gdzieś mi się przewinął ten rodek w archiwach allegro za 350 a na jakimś forum ktoś w tym roku napisał że niecałe 300 dał dlatego mnie to jeszcze zastanowiło chociaż już prawie było KUP TERAZ
Jest na pewno wart swojej ceny?
napisz do niego, zaproponuj swoją cenę, jest człowiekiem z którym można się dogadać.
Tak jak napisałem wcześniej, ten Rodek i ESX to podobna półka brzmieniowa, z tą różnicą, że Rodek lepiej sprawdzi się w pracy z subwooferem (większy DF). ESX lepiej sprawdził by się przy napędzie przedniego systemu o dużej mocy (np DLS R6A)
Przemyśl decyzję, nie namawiam cię na żaden z tych wzmacniaczy, zakup przemyśl na spokojnie.
Mam możliwość kupienia suba, dostałem 2 propozycje:
RF RFP 3412 za 230 zł
JL 12Wo za 180 zł
Chciałem zapytać czy do dobre sprzęty, dobre ceny i jak by się spisywały w połączeniu z Rodkiem? Mógłbym skompletować już sprzęt
Rocforda nie znam, nie miałem do czynienia.
JL Audio 12W04 miałem dość długo w aucie, grał u mnie w zamkniętej skrzynce ok 30L
Głośnik dość ciekawy, pomimo stosunkowo małej mocy (125W RMS) potrafi naprawdę mocno zagrać. Napędzałem go wzmacniaczem Axton i otrzymywał 148W RMS. Podczas grania nie ma odczucia, że mamy do czynienia ze zbyt słabym głośnikiem.
Głośnik bardzo dynamiczny, zejście umiarkowane (po części za sprawą zamkniętej obudowy), bas precyzyjny, punktualny, przyjemny w odbiorze.
Słucham przeróżnej muzyki i sprawował się nieźle w każdym gatunku. Można jednak odnieść wrażenie, że przy muzyce rockowej czuje się najlepiej.
Nigdy nie testowałem go w skrzyni BR, więc nie wiem jak by się sprawował w takim setupie.
Raczej gotowej. No chyba, że polecisz jakiś naprawdę dobry głośnik w takiej cenie, że jeszcze mi się będzie opłacało zrobienie skrzyni we własnym zakresie. MDF 19mm to też kilkadziesiąt zł za m2. Cena 200-250 zł.
Warto się zainteresować tym:
http://allegro.pl/zabudow...2084095870.html
Głośnik to Polk Audio, bardzo dobra firma.
napisz do sprzedawcy, niech poda model głośnika, być może warto sklepać skrzynkę pod niego.
Kwota jaką masz na subwoofer nie jest zbyt wygórowana i w chwili obecnej nie ma nic ciekawego, co można by zaproponować.
Myślę, że JL Audio (który ci zaproponowano) jest dość dobrą ofertą, bo to fajny głośnik a i cena niewygórowana.
Będzie się dobrze zgrywał z przednim systemem.