Silnik: 2.0 8v Pomógł: 18 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 387 Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-05-28, 17:43
no tak, ale tym sposobem podłoga dociska boczki i nic w nim nie lata, a tak musiałbym kombinować z jakimiś kątownikami, zawiasami, żeby to mozna było jakoś sensownie zrobić.. pomysł podpatrzyłem stad:
http://cultstyle.pl/forum...ght=cichy+audio oczywiscie tu jest bardziej rozbudowane.mi az taka zabudowa nie była potrzebna
Silnik: 1.9 tdi
Wysłany: 2008-06-01, 18:45
no powiem ci kolego ze cakiemfajnie to zrobiłes tez mysle jakos zabudowac swoja skrzynie tylko mnam dylemat bo niewiem jak jak pochowac te rupcie koło itp tylko ze moja skrzynia jest wieksza JBL GTO1204BP-D wez to zabuduj moze jakies pomysły ???????
Silnik: 1.9 tdi
Wysłany: 2008-06-03, 19:40
OK JAK ZNAJDE CHWILE CZASU TO ZROBIE MOGE CI TO OPISAC OBECNIE W BAGAZNIKU NIE MAM NIC KOMPLETNIE NIC NIEMEM NAWET TYLNYCH SIEDZEN SKRZYNIA JEST NA STYKI SZEROKOS AUTA A D ŁUGA ?? DO ZAMKA OD KLAPY TYLNEJ JEST JAKIES 35 CM
Silnik: 2.0 8v Pomógł: 18 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 387 Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-06-03, 20:05
hu hu... to nieźle musi to masowac a jak z wysokościa?? zreszta najlepiej jak chwilkę znajdziesz i porobisz fotki bo rozumiem ze chciałbyś miec wszystko co masz teraz + troche(chociaż na jedna torbe) miejsca w bagażniku i porządek z kablami
Wysłany: 2008-06-09, 14:21
całość na żywo wygląda prosto i dość elegancko, bez zbednych ekstrawagancji
ale coś czuje ze będa jakieś zmiany
PS rzeźbił ktoś kiedyś w żywicy??
[ Dodano: 2008-06-11, 16:43 ]
jeszcze nie wygłuszone, ale to bedzie kolejny etap
najpierw przymiarka:
kable głośnikowe oczywiście TRZEBA zalutować- żadne "skretki" i inne patenty nie wchodzą w gre!!
a tu głośnik już zamontowany w panelu, miedzy koszem a głośnikiem jeszcze dałem oryginalną "uszczelkę" po głośnik, ktora była w zestawie z głośnikami(dzieki temu głośnik lepiej przylega do panela):
założona tapicerka drzwi:
i oryginalna maskownica :
przy instalowaniu paneli trzeba pamietać że najpier trzeba wywiercić (koniecznie wiertarką!!!!) otwory na wkręty, jak bedziecie wkrecać od razu to sie panel rozwarstwi i bedzie do wyrzucenia!! najlepiej po wyrzeźnieniu tapicerki przymierzyć to na sucho do dystansu, przytrzymać łapką i wywiercić dziure przez dystans i blache drzwi...
[ Dodano: 2008-06-19, 12:13 ]
i szybka korekta słupków- troche szpachli, rzeźbienie i najgorsze- naciąg materiału ale dałem rade
Silnik: 1.6 LPG europa
Wiek: 23 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 128 Skąd: male miasto
Wysłany: 2008-06-19, 11:41
Ale zes poniszczyl tapicerke drzwi ja u siebie mniej wyciolem.
Jedno mnie meczy po co lutowales
trzeba bylo kupic konektor(wsowke) kabel do nmiej przylutowac i po prostu wpiac i bylo by elegancko,
lut o glosnika moze ci od basu sie wykruszyc itp.
Wysłany: 2008-06-19, 11:52
i tak trzeba było wyciąć i tak potem i tak bede tapicerkę uszczelniał czy wygłuszał nie wiem jak to nazwac- celem eliminacji drżeń jej elementów no oczywiście + porządne wygłuszenie akustyczne blach drzwi
a ja ogolnie jestem zwolennikiem lutowania.. pamietam kiedyś jeszcze w mivoc'ach przez taką złączke urwałem cały konektor przy głośniku i potem musiałem kleić