Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2011-12-23, 22:57 Wymiana silnika ze skrzynią automatyczną.
Witam.
Mam golfa 1.8 ABS w automacie, 90 koni i chciałbym włozyć coś mocniejszego np. 2E i pytanko czy mogę wymienić sam silnik ,czy muszę mieć komplet. Czy moja skrzynia zagra z tym silnikiem . Moze ktoś to już robił i coś doradzi.
Pozdro.
Silnik: MKIII GTI 2.0 8V silnik ADY Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 50 Skąd: LODZ
Wysłany: 2011-12-26, 02:12
Ale jeśli masz 1.8 automat a chcesz manual to zmieniasz skrzynie sprzęgło , dokładasz pedały itd. więc skrzynia jako element pasuje ( mocowania śruby etc. ) reasumując jeśli w manualu skrzynia 1.8 pasuje do 2.0 to automat powinien także podejść . Jedynie co to przełożenia ale myślę że jeśli by to poskładać to automat by się spisywał , często są montowane z dużymi motorami.
Wiem,że 2E były spinane z automatycznymi skrzyniami tylko nie pamiętam oznaczenia skrzyni Ale może na tej skrzyni co masz będzie to śmigało Ja bym osobiście zostawił automata.
Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2011-12-26, 11:32
Witam.
Ja też chce zostawić automat. Ale chciałbym mieć mocniejszy silnik no wiecie trochę więcej kucy.Z tego co widziałem to masa roboty, cała elektryka i kupę innych(chyba że się mylę) a ja nie bardzo w tym temacie, a w okolicy chyba nie bardzo ktoś by chciał to robić. Zawsze największą przeszkodą jest ten automat. Ktoś kiedyś mi doradzał ,ze najlepiej mieć dawcę z silnikiem i skrzynią. Tylko jeszcze jedna kwestia, jakiego rzędu kasa wchodzi w grę.Ja mieszkam w okolicy Świdnicy a może jest ktoś kto podjąlby się tematu? michael799może podeślij mi na pw. info co i jak po kolei, taką instrukcję.
Pozdro.