Wysłany: 2009-01-06, 20:22 Wymiana poduszki pod skrzynia jak to zrobic
witam jestem nowym urzytkownikiem i mam maly problem czy mglby mi ktos opisac jak wziasc sie za wymiane poduszki pod skrzynia poniewaz chce to zorbic sam a nie wiem jak moj silniczek to 1.9 td czekam na pomoc z gory dzieki
wiem ze wymiana tania jest ale u mnie zaden mechanik w okolicy nie ma czasu a golfik stoji w garazu poniewaz z urwana poducha nie da sie jezdzic wiec jak ktos to nie dawno wymienial to prosze o krotki opis jak wymienic zeby sie nie nameczyc i uszkodzic czegos
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4019 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-01-08, 11:01
poduszke skrzyni ale którą?? tą na ławie zawieszenia pod serwem czy tą środkową z przodu przychłodnicy??
tak na marginesie - chodzi o poduszke na ławie- czesto gęsto sie zdaża ze sie urywaja sruby 8mki na klucz 13mm którymi poduszka jest przykręcona do kielicha ławy..
Witam! Ja wymieniałęm jakiś czas temu poduszkę spod skrzyni biegów ... trochę problemów jest z jej odkręceniem , bo trzeba stosować różnego rodzaju przedłużki,gdyż ciężko się do niej dostać. A temat poruszłęm tu: http://www.golf3.pl/topic...o-to-vt6092.htm
ja wymienialem ostatnio w swoim i powiem ci ze w dwoch troche sie meczylismy ale nie jest calkiem trudno jezeli chodzi o poduszke na skrzyni oczywiscie ogolnie najlepiej mi bylo odkrecic kolo lewe potem popuscilem lawe troche i wyciagnelem stara:) nie jest tak zle ale jak sam masz sie meczyc to za te 50 zl nie warto jedz do mechanika i tyle:)