Silnik: 1,6 benzyna/gaz
Wysłany: 2008-10-22, 23:09 Wymiana linki sprzęgła
Witam.
Mam Golfa 3 1,6 Benzyna. Kilka dni temu strzeliła mi linka sprzęgła. Kupiłem nową i z ojcem wymieniliśmy. Jednak po wymianie jest problem taki iż po puszczeniu pedału samochód jest ciągle na półsprzęgle. Ruszyć się niby da, ale pod krawężnik się już nie podjedzie. Linka jest z samonapinaczem (czy samolególująca jak kto woli).
jsobierajski, zasada jest jedna troszke luzu na pedale musi być żeby linka nie byłą ciągle napięta (naciągnięta) dwa: sprzęgło powinno zabierać (czyli powinno już troszkę ruszać autem) w 1/3 wysokości licząc od podłogi, a regulacja jest tak jak już kolega wspomniał na lince więc może trzeba troszkę podregulować
A jak to nic nie da to bym się przymierzał do sprzęgła i docisku ale na razie zrób to o czym Ci napisałem
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-23, 17:48
jsobierajski napisał/a:
Co mogliśmy spier....???
zdjęliście blokadę samoregulatora przed założeniem linki a najpierw trzeba założyć linkę a dopiero odblokować samoregulator więc teraz trzeba jakoś ścisnąć regulator
Silnik: 1,6 benzyna/gaz
Wysłany: 2008-10-23, 21:44
mani51 napisał/a:
zdjęliście blokadę samoregulatora przed założeniem linki a najpierw trzeba założyć linkę a dopiero odblokować samoregulator więc teraz trzeba jakoś ścisnąć regulator
No właśnie podczas zakładania linki sam się odpioł. Czyli teraz musimy zdjąć linkę od strony skrzyni, ścisnąć samoregulator i ponownie założyć?? Dobrze myślę??
Cytat:
A jak to nic nie da to bym się przymierzał do sprzęgła i docisku ale na razie zrób to o czym Ci napisałem
To raczej nie to bo jakiś miesiąc temu wymieniałem skrzynie bo mi pier*** (ah te niemieckie autostrady i za ciężka noga )
Sorry za literówki ale piszę w totalnych ciemnościach
Ja właśnie dzisiaj byłem na wymianie linki sprzęgła i chodzi elegancko tylko mam jeden problem. Odkąd zmienili mi linkę to w czasie jazdy mruga mi kontrolka od hamulca ręcznego, szczególnie wtedy gdy dodam więcej gazu... Co to może być ? Co zrobić?
Silnik: 1,8 GL AAM+LPG Pomógł: 36 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 700 Skąd: wójcice
Wysłany: 2008-10-24, 18:26
a jak to nie jest wyłącznik przy recznym to weź kogos do pomocy niech odkręci korek od płynu hamulcowego i porusza pływakiem a ty siedź w srodku i patrz czy coś sie dzieje