Wysłany: 2008-06-01, 16:17 Wymiana linki sprzęgła (samoregulującej) - jak to zrobić ?
Czeka mnie wymiana linki samoregulującej sprzęgła w VW Golf III 1,4 benzyna (1992). Co należy zrobić wewnątrz samochodu, jakie rzeczy odkręcić a następnie założyć końcówkę linki. Demontaż od strony skrzyni chyba będzie prosty ale wewnątrz samochodu chyba ciężko. Proszę o jakieś wzkazówki. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Silnik: 2e plus,bmw Pomógł: 18 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 701 Skąd: malbork
Wysłany: 2008-06-01, 16:52
no co ty prosta sprawa u mnie był taki obódowa kierownicy zdejmij ja od strony skrzyniy wepchnij linke w pancerz i potem telko wsadz reke tam gdzie jest zamontowana na pedale i ja sciagnij a co do montazu to najpierw załuz na pedał a potem na łape w skrzyni,na pedale masz takie dwa zabki w nie wchodzi tak jak by tulejke po jednej ze stron na lince jak cos to pytaj
Dzięki piotrus23 za podpowiedź ale mi chodziło właśnie jak to wygląda na pedale sprzęgła bo linki jeszcze nie wyciągałem i nie wiem jak tam trzeba podejść ( co rozkręcić ) i jak ściągnąć koniec linki z pedału. Dam sobie chyba radę. Dzięki.