Witam. Mam taki problem ze sprzęgłem otóż jak wcisnę pedał sprzęgła do końca to czasem pedał zostanie a czasem normalnie odda nie wiem od czego to zależy. Taką usterkę mam odkąd kupiłem samochód czyli od 2 lat i przejechałem ponad 70tyś bo teraz się przyzwyczaiłem i wiem jak wciskać żeby nie zostało no ale jak mam dać komuś jechać to ma problemy Jaka może być przyczyna?
Przy okazji zapytam bo zauważyłem że przy wciskaniu pedału sprzęgła na samej górze mam delikatny luz i dopiero potem czuć że się wciska sprzęgło tylko właśnie nie wiem czy ma tak być czy po prostu siada sprzęgło. Przebieg mam 320tyś no i jak do tej pory sprzęgło nie ślizga. Pozdrawiam
wymień pompę sprzęgła przy pedale i ciesz się normalnością... nowa np TRW 320zł na allegro tez sa... uzywki od 40zł... do 300zł nówki. nie baw sie w zestawy naprawcze bo to na krotka mete - uwież....
Pedał jak samochód rusza mam na połowie chyba ale jeszcze potem sprawdzę to napisze. Jeśli wymienię pompę to pedał nie będzie miał luzu i nie będzie zostawał w podłodze?
Silnik: 1,9 TDI/1Z Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 975 Skąd: WGM / EL
Wysłany: 2010-09-01, 05:34
siti07 napisał/a:
a wymiana tej pompy to konieczność no bo trochę wydatek no i nie wiem jak z robotą
jak chcesz żeby pedał się tak nie zachowywał to trzeba wymienić a co do roboty, jak masz jakiekolwiek pojęcie, to bym sam wymienił, dużo roboty z tym nie ma, ja u siebie sam wymieniałem
na początek podjedź na zakład na "wymianę"płynu zasialającego układ hydrauliczny sprzęgła- płyn hamulcowy zasilany z tego samego zbiorniczka. trzeba przepompować układ świeżym płynem-może pomoże(w co wątpię-ale jest to narazie najtańsze rozwiązanie dotyczące twojego problemu.)
no myślałem nad tym ale tak zrobiłem z hamulcami kiedyś to okazało się że nowy płyn mi wypłukał gumki w pompie i musiałem nowa kupić więc narazie jest dobrze jak jest
być może ale już nie pamiętam teraz na 100% mam DOT4. z hamulcami też mam dziwny objaw... nie chciałem zakładać nowego tematu więc napisałem tu : http://www.golf3.pl/topic...lcu-vt27308.htm , ale narazie nie mam odpowiedzi