Silnik: 1.4
Wysłany: 2008-06-21, 19:30 Problem z odczytaniem typu silnika
Witam musze w swoim Golfie 3 rocznik 95 wymienić linke sprzegła i tu pojawia sie problem bo nie moge odczytać typu silnika w swoim golfie mam silnik 1.4 od nowej generacji Polo. Na tablice wznamionowej jest napisane ABF a na naklejce osłony paska rozrządu jest ABD i tu sie pogubiłem. załaczam fotke silnika moze ktos będzie wiedział. Z góry dziekuje za pomoc
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-06-22, 03:09
na bloku silnika w okolicach swiec jest wybite oznaczenie silnika poszukaj powinien byc dokladnie nad 3 albo 4 swieca nie pamietam dokladnie najprostsze rozwiazanie
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4018 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-22, 21:25
ABF jest na każdej tabliczce - ale coi to oznacza nie wiem. ten symbol mam nawet tez na tabliczce w TDIku. kod twojego silnika to tak jak masz na naklejce różowej na osłonie rozrządu ABD. jesli chcesz jeszcze bardziej sie upewnic to numer masz nabity na bloku nad skrzynią biegów pod krućcem gdzier znajduje sie termostat. na bank jest tam numer tylko ze zardzewiał blok. bierz papier ścierny i szlifuj w tym miejscu. a z tego co widze to linke sprzegła masz zwykłą bez samonapinacza.
Silnik: 1.4
Wysłany: 2008-06-23, 20:30
na tablice wznamionowej mam napisane raczej ABE. No nic bede musiał jakos wypatrzeć ten numer a może ten numer silnika skąłdac sie z kilku cyfr?? Czyli lepiej kupić linke bez samonapinacza czy to jest ta linka bez samoregulatora i jakie są zalety tej linki??
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4018 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-23, 21:35
DonCicio napisał/a:
na tablice wznamionowej mam napisane raczej ABE. No nic bede musiał jakos wypatrzeć ten numer a może ten numer silnika skąłdac sie z kilku cyfr?? Czyli lepiej kupić linke bez samonapinacza czy to jest ta linka bez samoregulatora i jakie są zalety tej linki??
zaletą tej linki jest to ze sam sobie regulujesz sprzęgło i nie martwisz sie i nie rwiesz kłaków z torby czy moze linka z tym samonapinaczem sie rozleciała i czy to jest problem braku sprzegła. zakładaj ta linke zwykłą wszystko ładnie pasi.pozdrawiam....