Silnik: ABD 1391 60KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 71 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: 2010-08-30, 15:56 Wymiana błotników a jak z kierunkami ??
Mojego golfera zjada ruda i chciałbym mu zaserwowac nowe błotniki na przód.
Znalazłem na Allegro gościa który ma zdrowe błotniki ale ma na owalny migacz a ja mam prostokątny.
Facet mówi że dorzuci mi do tych błotników owalne migacze. Ja się pytam Was czy poza wymianą migaczy bedzie trzeba coś ,,działać" z elektryką czy wystarczy zamienić migacze i to wszystko
I czy cena 180zł za jedem błotnik (zdrowy) to dobra cena ?
Silnik: ABD 1391 60KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 71 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: 2010-08-30, 16:10
Kurde, trochę sporo ale za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć zdrowych błotników Ba, w ogóle nie mogę błotników znaleźć, giełda w Miedzianej Górze to pomyłka, na szrotach tez ciężko wyszperać...
Chyba że macie sami do opchnięcia jakieś błotniki
AHA Zapomniałbym .... A jakie jest Wasze zdanie nt nowych zamienników błotników
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-08-30, 17:02
maxley napisał/a:
Kurde, trochę sporo ale za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć zdrowych błotników Ba, w ogóle nie mogę błotników znaleźć, giełda w Miedzianej Górze to pomyłka, na szrotach tez ciężko wyszperać...
Chyba że macie sami do opchnięcia jakieś błotniki
AHA Zapomniałbym .... A jakie jest Wasze zdanie nt nowych zamienników błotników
Silnik: Lezy na Palecie Pomógł: 16 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 1276 Skąd: GSL
Wysłany: 2010-08-30, 17:54
i tu sie mylicie bo istnieją 2 rodzaje zamieników czarne i siwe
czarnych nie polecam bo jak papier a siwe troche drosze ale wykonanie niczego sobie:) gruba blacha i wszytsko ładnie wytłoczone nie rożni sie niczym od orginału
Ja mam jeden błotnik od strony pasażera zamiennik ten siwy. Fakt blacha gruba, ale kierunek jest minimalnie z ukosa. Nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale jak się człowiek przyjrzy to widać. Szukałem ori, ale nie było nic w godziwym stanie i blacharz kupił sam. Ale poza tym jest wszystko si. Co do owalów i prostokątów to nic nie trzeba zmieniać. Wtyczka jest ta sama. Podpiąć i śmiga
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: 1,6 AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 24 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 302 Skąd: Dębica
Wysłany: 2010-08-31, 15:43
Ja mam zamiennik na lewej stronie i jest ok. Jakiego koloru nie wiem bo blacharz kupował i odebrałem auto z założonym i pomalowanym błotnikiem. Efekt? Wszystko si, przetłoczenia w porządku spasowanie względem maski, drzwi czy lampy takie samo jak z drugiej strony. Otwór na antene grał, jedynie kierunek trzeba było przykleić bo jakoś nie wchodził na zatrzaski. Reasumując za 60 czy 70 zł masz nowy błotnik który nieźle pasuje. Idziesz i go kupujesz, chyba że masz czas i chęci na szukanie oryginałów... Twój wybór.
[ Dodano: 2010-08-31, 16:45 ]
A co do kształtów kierunków to potwierdzam zdanie poprzedników. Przepinasz tylko wtyczke do nowego kierunku i śmiga