Ja tam też uważam że lepiej kupić miarowy ori niż zamiennik bo różnie to z nimi bywa...jedne ideał pasują inne nie a zwłaszcza jak kupujesz przez neta to masz peność.ja tam na stan błotników nie narzekam raczej często tego miejsca że tak powiem ruda nie bierze więc proponowałbym oryginał
I tu się mylisz. Są wewnątrz błotników ranty i często ruda się tam dobiera. Mk3 ze zżartymi błotnikami to standard można powiedzieć
zdejmowałem do malowania oba błotniki bo miałem dużo odprysków od kamyków na czołowym...jeśli o mnie chodzi to ani śladu rdzy tam...a mam 94 rok
[ Dodano: 2010-09-01, 18:04 ]
do tego szczerze mówiąc ta rdza "kochana" dość rzadko wychodzi na zewnątrz bo często obserwuje inne golfy i bardzo wielu moich znajomych ma trójeczki i tylko dwóch kumpli ma na błotnikach rdze. rok 95 i całe nadkole zeżarte i rok 94 na dole pod kawałkiem plastikowej listwy.takie są moje doświadczenia przynajmniej. co innego klapa...bo albo była robiona albo będzie
choć słyszałem, że od 95 czy 96 roku podobno ten problem zniknał
jeszcze modele do 92" mialy ocynkowana blache taka jak w g2 jest
przyjacielu nie pomyliłeś czegoś ocynk w mk3 a tymbardziej w mk2??? nie było czegoś takiego na moje to blacha była poprostu dobra dobrze wytrawiona i zabezpieczona
Silnik: 1.8 90 kM Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 31 Lip 2009 Posty: 56 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-09-04, 20:03
ja już mam oba wymienione błotniki przednie na te siwe zamienniki i jak masz dobrego blacharza tak jak mój kumpel to pasują super, tylko kierunki trochę są pod kątem jak poprzednio ktoś pisał, ale ledwo to widać. W Auto centrum dałem 200 zł za dwa nowe więc sam sobie policz czy te za 18-0 są tego warte.
polecam te kremowe - made in Germany
wszystko pasuje i prostokątny kierunkowskaz normalnie wchodzi na zatrzask
(chciałem zmienić kierunek i tak trzyma , że bez zdejmowania nadkola się nie obejdzie)
co do rdzy to na moim - rdzy 0 - oryginał
w Wiśniowej kto widział ten wie
chyba , że przez moją ingerencję np zjechane ranty w nadkolach
i za słabo zabezpieczone (ale dożyją do końca autka)
większość golfów jest źle zabezpieczonych i po przejściach i żal patrzeć
ale to wina wyłącznie właścicieli...(pewnie jak zawsze z braku kasy)
o ile się orientuję to dolna część jest ocynk
[ Dodano: 2010-09-06, 12:21 ]
warto kupić też oryginalny błotnik ale zdrowy i w kolorze
bo jak dochodzi malowanie to w ogóle bez sensu