logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Używane czy nowe?
Autor Wiadomość
miszung 

Silnik: 1.6 benzyna
Wysłany: 2008-04-16, 20:04   Używane czy nowe?

Witam,
mam mały problem i chciałbym posłuchać waszej opinii. W moim golfie mam lekko wgniecony przedni prawy błotnik. I teraz pytanie : lepiej to wyklepać czy kupić nowy np. na allegro taki jak ten? http://motoallegro.pl/ite...zpieczony_.html
Kolejnym problemem jest zderzak. Mój już jest do wymiany i pytanie czy kupić nowy np. zderzak takie jak są na allegro czy lepiej kupić jakiś używany z innego golfa? Proszę o pomoc.
Pozdro;]
Ostatnio zmieniony przez miszung 2008-04-16, 23:48, w całości zmieniany 1 raz  

Digifant 

Silnik: 1.8 B
Wysłany: 2008-04-16, 21:04   

Osobiście polecam kupić używane, ale oryginalne części w dobrym stanie. Na pewno będą lepiej pasować niż zamienniki, nawet najlepszej jakości. Co do klepania to nie jest dobry pomysł, gdyż w przypadku błotnika wymiana jest bardzo prosta, a klepana cześć będzie bardziej podatna na korozję.
Sam niedawno miałem kolizję i uszkodzony cały przód łącznie z maską i błotnikami. Udało mi sie kupić używane części z rozbitego samochodu sprowadzonego z Anglii. Mimo wieku samochód ten był bardzo dobrze utrzymany i kupione części w zasadzie nie różnią sie od nowych fabrycznie, a jako oryginały pasują idealnie i nie było problemów ze spasowaniem z pozostałymi elementami nadwozia.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu