logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
tylna klapa hatchback - jak rozebrać?
Autor Wiadomość
terrix 

Silnik: 1.9D 1Y
Wysłany: 2008-12-29, 13:25   tylna klapa hatchback - jak rozebrać?

witam,

czy ktoś wie jak rozebrać w hatchbacku tylnią klapę, tak żebym mógł się dostać do silnika i go sobie pooglądać i.. wymienić..

wycieraczka z tyłu mi nie działa, ktoś mi zasugerował, ze silnik jest wytarty, bo można chwycić wycieraczkę ręka i ruszać nią góra/dół.

niestety na allegro widziałem dwa typy wycieraczek, nie chce kupić w ciemno, więc wolałbym najpierw zobaczyć co to u mnie fabryka dała....

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2008-12-29, 13:41   

:arrow: Wiec tak otwierasz klape bagaznika od dolu bedziesz widzial czarny plastik masujacy... trzyma go srubka ktora znajduje sie w tej raczce.

Po jej wykreceniu wystarczy delikatnie pociagnac plastik... trzyma sie ona jeszcze na zaczepach, ktore znajdują sie na okolo...

Po zdjeciu tego plastiku bedziesz widzial silniczek wycieraczki...

:arrow: Jesli bedziesz chcial wyciągnąć silniczke to musisz wykrecic od góry z klapy srubę która trzyma mechanizm... (niebieska strzałka)

Pozniej to tylko chwilka zabawy, wystarczy odkrecic silniczke od srodka (jak dobrze pamietam 2srubki) no i wyciagnąć go na światło dzienne hi :P

terrix 

Silnik: 1.9D 1Y
Wysłany: 2008-12-29, 17:03   

dzięki wielkie :-D . niebawem się do tego dobiorę

[ Dodano: 2009-01-03, 14:08 ]
wymontowałem silnik. musiałem dokupic tylko klucz do kolekcji, zeby śrube odkrecić i poszło:D

zastanawia mnie tylko jeszcze jeden detal... jak mierzyłem napięcie na kabelkach do silnika to pomiędzy 1 i 2 było 12V, pomiędzy 1 i 3 było 5V i to bez włączania wycieraczek. czy tak powinno być?

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu