Witam wszystkich.
Czy ktoś może mi pomóc w moim małym problemie.A mianowicie kupiłem siłowniki maski [lifty] i mam problem z zamontowaniem ich w górnej części maski,bo w dolnej części nie ma problemu.Potrzebowałbym zdjęć montażu lub jakiś bardzo szczegółowy opis.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-10-02, 20:31
Ja nic nie wiercilem. Silowniki zabralem prosto z Opla Kadetta HB. Pasuja plug and play w otwor technologiczny w nadkolu, a w masce trzeba wykrecic srube i wkrecic przegub kulowy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
hmmm....od opla kadeta powiadasz...bede musiał sie przejechać do znajomka moze bedzie miał coś takiego. chetnie u siebie bym siłowniki załozył...Bradley, ale to od klapy bagaznika kadeciora tak..??
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-10-09, 14:12
SotoM, Kadett ma tylko silowniki tylnej klapy
Nie bierz tylko od kombi bo on ma za dlugie silowniki. Od sedana nie znajdziesz bo sedan ma prety. Takie same silowniki mozesz zabrac z Daewoo Nexii bo to to samo.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
K@mil, a masz razem ze srubami z lbami kulistymi?? jak masz ze srubami to tylko do montazu. tylko nie wiadomo jak bedzie z dlugoscia jak wysoko maska pojdzie
[ Dodano: 2009-10-09, 16:00 ]
jedyne co mnie ciekawi to poco wiercic dziure w blotniku od gory jak mozna wyjac ta gume i w dziure po gumie wlosyc nakretke i srube przykrecic
ja kupilem silowniki od naszego goofera i rozwiercalem ale tak 5 cm od sroby w nadkolu bo sie nie miescily, tzn mi sie macha zamknac nie chciala wiec drobna modyfikacja i jest gites. A co do wysokosci podnoszenia to jest prawie na w pionie - brakuje jakies 3-5 stopni zeby byla wyprostowana
_________________ Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
K@mil, a masz razem ze srubami z lbami kulistymi?? jak masz ze srubami to tylko do montazu. tylko nie wiadomo jak bedzie z dlugoscia jak wysoko maska pojdzie
no zalatwie z tymi kulistymi srubkami to pozniej juz ladnie bede mogl montowac tak ? nic nie bede potrzebowal ?
Wysłany: 2009-10-09, 21:17
K@mil napisał/a:
Cytat:
no zalatwie z tymi kulistymi srubkami to pozniej juz ladnie bede mogl montowac tak ? nic nie bede potrzebowal ?
Potrzebujesz 4 przeguby kulowe (2 sa przykrecone do karoserii Kadzia, a 2 sa przykrecone do klapy), 2 silowniki, klucz 12 i 13, 2 nakretki i przydalaby sie tez jakas szeroka podkladka.
Mozesz tak zrobic ze maska otwiera sie wyzej niz w oryginale. Czyli wyzej niz siega drut i na ile pozwalaja zawiasy maski
Zdjecia jak jest u mnie zamontowane podawalem juz w tym temacie, Maska elegancko sie zamyka o otwiera na maksa jak chcialem.
Moga byc oczywiscie inne silowniki ale wiem, ze na 100% pasuja z Kadetta i Nexii i nic nie trzeba wiercic bo wystarczy wyjac taki gumowy odbojnik w nadkolu i tam jest juz gotowa dziura zeby wlozyc przegub i go od spodu przykrecic nakretka.
pasuja jeszcze idealnie z golfa III varianta jak i hatchbacka z tylnej klapy
potrzebujesz tylko 2 silowniki z kompletem srub z lbami kulistymi klucz i 10 mintu wolnego czasu http://www.golf3.pl/topic...8427.htm#157831 tutaj masz opisane krok po kroku dzieki koledze opolanin
K@mil, pasuja pasuja ja mam zalozone z golfa varianta a tak to wyglada po zamontowaniu http://www.golf3.pl/topic...vt12252,120.htm maska idzie fajnie w gore jest dobry dostep do wszystkiego