Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-06-23, 08:21
Od strony z ktorej patrzysz na zdjecie. Byla kombinacja ale wzialem to na plaski klucz, troche smaru na zewnatrzna strone nakretki zeby sie trzymala w kluczu, chude dlugie palce i jak juz nakrecilem na gwint to juz bylo z gorki
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-06-24, 07:10
prezesik25 napisał/a:
z której strony włożyłeś dolną nakrętkę
Wczoraj popołudniu patrzyłem to miejsce i rzeczywiście jest tam przerwa gdzie podejdzie się nakrętką, ale:
po pierwsze jest to podłużny otwór więc z czasem siłownik zacznie chodzić przód-tył (według mnie jest to zbyt duża siła żeby to nie zaczęło chodzić)
po drugie w tym miejscu jest pojedyncza blacha od błotnika i wczoraj biorąc ją w palce i ruszając to ona już pracuje góra dół więc bankowo z czasem to się rozsypie.
Ja obmyśliłem taki patent:
Przegub odcięty od wkręta i przyspawany do śruby metrycznej- tej którą wykręcamy z maski. Dziś kumpel przynosi gwintownik i jedziemy gwint w miejscu oryginalnych wkrętów golfa. W tym miejscu są dwie blachy i coś (przeze mnie nie zidentyfikowanego) pomiędzy blachami, więc wydaje mi się że jest to bezpieczniejsze miejsce i trwalsze. Jak pogoda dopisze to dziś powinienem to ogarnąć więc jutro napiszę czy zdało egzamin.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-06-24, 08:58
szeroka podkladka aby rozlozyc sile i zeby nie rwalo blachy, oraz nakretka samohamowna. Juz jezdze rok z liftami i ani drgna
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-06-25, 08:29
No i zrobione. Wczoraj nagwintowałem otwór i trzyma zaje... Nawet nie drgnie a fakt iż jest to śruba metryczna na pewno da dłuższą żywotność mocowania.
Pozdrawiam
Wysłany: 2010-06-25, 21:35
Postaram się jutro zrobić fotki bo dziś już późno. Tyle że mam już wszystko zmontowane.
[ Dodano: 2010-06-26, 18:37 ]
Mam fotaski ale robione telefonem bo bakterie padły w aparacie- to tłumaczy jakość zdjęć.
[ Dodano: 2010-06-26, 18:39 ]
Szczerze dodam że nic nawet nie drga. Przyglądałem się przy zamykaniu i nic a nic blacha nie idzie w dół, to samo przy otwieraniu- nie widać żeby szło do góry.