Siema! Panowie mam taki problem ze piszczy mi maska podczas gdy silnik pracuje,podczas jazdy i wtedy jak auto jest zgaszone i zamykam drzwi to podczas stuku rowniez zapiszczy maska.
Jest to bardzo wkurzajace. Nie mam pomysly co z tym zrobic...
oto miejsce skad sie wydobywa dzwiek
czy ta czesc co zaznaczylem Wam tez sie rusza (na fotce kierunek gora dół)?
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-12-03, 15:05
Normalne, ze się rusza - to zamek/zapięcie.
Po bokach na pasie przednim masz gumki, które można wykręcić, spróbuj nimi podregulować, ew. nasmarować smarem ten zamek.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 5 razy Wiek: 22 Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 871 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-12-03, 15:12
Zamek nasmarowalem i nic. Silnik chodzi maska piszczy jezeli przycisne na maske w miejscu tego zamka jest cicho. Tak jakby maska za luzno byla trzymana przez ten zamek...
A te gumki da rade wykrecic do gory?
Zamek nasmarowalem i nic. Silnik chodzi maska piszczy jezeli przycisne na maske w miejscu tego zamka jest cicho. Tak jakby maska za luzno byla trzymana przez ten zamek...
A te gumki da rade wykrecic do gory?
to weź zrób tak: Ten pręt co jest w masce i wchodzi w zamek, owiń troszke izolacją i zobacz czy będzie lepiej.
Mozna tez opuścić zamek ale na początek lepiej owinąć izolacją i zobaczyć efekt
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 5 razy Wiek: 22 Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 871 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-12-03, 16:06
Rozwiazane zamek podnioslem do gory i jest cicho
Tak wiec dzieki za pomoc i wyrozumialosc.
czasem banalna sprawa a czlowiek sie glowie co to moze byc.
Dzieki
Rozwiazane zamek podnioslem do gory i jest cicho
Tak wiec dzieki za pomoc i wyrozumialosc.
czasem banalna sprawa a czlowiek sie glowie co to moze byc.
Dzieki