kolego jesli masz zabudowe bagaznika taką plastikową co idzie od dolu az po same parapety co trzymają półke to odkręć to i zobacz co sie dzieje tam bo u mnie te zie zbierało i gdy odkręciłem ta obudowę to po prostu ujrzałem DZIURĘ w tylnym pasie. Zaszpachlowalem tak byle jak no ale teraz znowu widzę ze zaczyna mi sie pocic w tym miejscu. trzeba jakos chyba lepiej zalepic tą dziurę;))
Silnik: 1,9 TDI 90 km + Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 221 Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2010-06-01, 01:04
byry007 napisał/a:
A nikt nie miał takie problemu jak ja ze w samej klapie maił wode
ja tak miałem okazało sie że lała się przez ten plastik co są w nim lampki do oświetlania tablicy, a czemu nie lała sie do środka???? bo poprzedni właściciel chyba wiedział o tym przed sprzedażą i dziurki ponawiercał z samego dołu by leciała dalej. Mi tamta klapa po roku jak go kupiłęm cała się obomblowała i musiałem ją wymienić. a tak apropo została mi szyba z lotką za sprzedaż
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-06-27, 12:02
proponuje powyjmowac wszystko z bagaznika do gołej blachy polac woda po dachu i szukac przecieku nastepnie wyjac lampy sprawdzic uszczelki i na wszelki wypadek sprawdzic blache przy lampkach podswielenia rejestracji.Tam tez woda lubi sie przedostawac.
panowie dziś padal deszcz i zauważyłem że leci mi woda do bagażnika lampą od strony kierowcy i że niema w niej tej wkładki z gąbki bo w drugiej jest i czy to może być przyczyną i gdzie to dostać
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-07-23, 12:18
guma napisał/a:
i czy to może być przyczyną i gdzie to dostać
no napewno,to jest przyczyna, bo lampa bez tej uszcelki nie dolega do blachy i pomiedzy szczelinami leci woda.
Samej tej uszcelki nie wiem czy dostaniesz ,chyba ze na szrocie.