Wysłany: 2010-03-23, 09:49 Jak zabezpieczone są oryginalnie nadkola?
W nadkolach mam plastikowe osłony, które jednak nie pokrywają całego nadkola, reszta nadkola jest zabezpieczona barankiem pomalowanym na kolor nadwozia, a na tym baranku są jakby resztki zabezpieczenia czarnego. I teraz nie wiem czy to jest nawet zabezpieczenie, a może to tylko jakieś paprochy z asfaltu czy opon?
Jak zabezpieczone są oryginalnie nadkola w Mk3? Czy tylko barankiem pomalowanym na kolor lakieru- czyli tak jak progi, czy na to czymś jeszcze? A może poprzedni właściciel sam sobie u mnie czymś napryskał w nadkola stąd te pozostałości?
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-03-23, 14:21
zazwyczaj jest konserwacaj i lakier .Ale skoro muwisz ze masz baranek to najwidoczniej wczesniejszy własciciel sam sobie zabezpieczał.A to plstikowe nadkole nic nie da jesli nie bedzie od wewnatrz samo nadkole zakonserwowane.
Ja u siebie ostatnio własnie tak robiłesm:sciagłem ten plastik wszystko zostało wyczyszczone z piachu itp. nastepnie masa bitumiczna 2 warstwy dopiero potem plastikowe nadkole byle nie na wkrety i na końcu dodatkowo jescze raz przesmarowac pasta bitumiczna.
Mozna oddac do lakiernika i oni juz fachowo to zabezpiecza barankiem.