Wysłany: 2008-04-12, 20:04 jak ustawic reflektory?
Witam-mam Golfa III GT-kupiłem ostatnio nowe reflektory przednie (manualna regulacja) H1+H1 i po zamontowaniu zauważyłem, że świecą bardzo nisko, a szczególnie światła mijania (krótkie) nie moge ich ustawić. Są tam niby takie dwa pokrętła do regulacji, ale kręcę i nic nie reaguje. Mam trochę mało czasu żeby się z tym pobawić, więc może ktoś napisze o co chodzi...z góry dzięki!
jedno regoluje promień światła w pionie a drugie w poziomie, sam dobrze tego nie ustawisz, najlepiej jedź na stacje kontroli pojazdów, tam ci ustawią lampki za symboliczne pieniążki
zrob tak bodjedz pod jakas sciane minimum okolo 10 metrow zeby bylo doniej
najpierw prawy leflektor ustawiaszna na odleglosc dajesz na 0 ustawianie to pokretlo w srodku auta ta regulacja lampe ustawiasz wysokosc na jakies 1,5 metra i zeby bylo 30 stopni promien padal w dul na lewo potem lewa lampe ustaw zeby prawa strona promienia pokrywala sie z promieniem prawej lampy musisz zrobic linie prosta o 30 stopniach tak bedziesz mial oswietlane pobocze a innych aut niebedziesz oslepiac ja zrobilem to sam pojechalem na stacje i jest idealnie jesli bedziesz chcial zrobic to sam to wymierze umnie i podam ci dokladne wymiary zaznaczysz sobie na scianie czyms i ustawisz wedlug tego w stacji robi gosc ci to samo tylko ze na lustrach i idzie to szybciej ale samemu zaoszczedzisz