Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 858 Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2008-06-07, 14:06 Czernidło do zderzaków
Dziś z nudów udałem się do tesco ;D i nabyłem z ciekawosci czernidlo do zderzaków - koszt 3,99PLN
czytałem na innych forach ze te z tesco sa najlepsze a ze moje zderzaczki byly troche matowe to odrazu zabralem sie do roboty <---Ja przy pracy
<--- Tylni zderzak jeszcze do poprawek
No i na koniec efekty:
Preparacik sie fajno nakłada bo ma taka gąbke jak niektore pasty do butow. teraz tylko czekac jak dlugo wytrzyma
I porównanie przed i po:
_________________ Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier Bezcenne
Silnik: 1,6 AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 302 Skąd: Dębica
Wysłany: 2008-06-07, 14:59
Kupiłem podobne tylko, że w carrefourze. Ja mam zderzaki lakierowane w kolorze nadwozia zaczerniałem tylko te listwy czarne pod zderzakami (nie wiem jak to sie nazywa fachowo ) i te poprzeczne na drzwiach. Efekt był bardzo zadowalający a wytrzyma Ci to niedługo niestety ale na 2-3 mycia starczy. Później poprawka najwyżej bo majątku to nie kosztuje.
panowie psikałem plakiem i robiłem czarnidłem ale kupionym w sklepie motoryzacyjnym i czernidełko lepsze bo po plaku do czarnych listewek wszystko się przyklejało, jakieś pyłki i kurz
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: VW1,8 i
Wysłany: 2008-06-07, 19:50
pewnie niejeden z was zrobi taką minę ale ja czarne zderzaki robie PŁYNE HAMULCOWYM DOT 4 szmateczka, niewielka ilość DOT 4 , delikatnie i efekt , zobacz sam !!!
PS. zanim skrytykujesz SPRAWDZ SAM ! ( uwaga na lakier )
HUNTER, mnie nie dziwi bo tez eksperymentowalem płynem a nawet olejem ale za bardzo sie wszystko przykleja
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Dam88, to tak jak u mnie, po czernidełku wszystko oki, nic się nie kleiło
Cysiu_NS, ponieważ płyn hamulcowy to substancja żrąca i zle działa na blachę, powoduje korozję
ja niedawno zakupiłam TAKIE czernidło i sprawia sie narazie rewelacko ale nie wiem jak na dłuższą mete..wiem że to z serwisu reno ale słyszałam ze je dobre.. na pewno bardzo wydajne
Silnik: 1,6 AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 302 Skąd: Dębica
Wysłany: 2008-06-09, 10:39
Ja wcześniej ze 2 razy potraktowałem zderzaki i inne podobne czarne elementy olejem kuchennym. Dałem troszke na szmatke powcierałem, wygladało elegancko i nic sie nie kleiło.