Silnik: nie do zajechania Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 228 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-07-21, 17:00 Blęda pomiędzy halogenem i kierynkiem - jakie mocowanie ?
Witam.
Jak jest oryginalnie montowana blenda pomiędzy kierunkiem a halogenem ?
Właśnie zamontowałem halogeny. Mam starą blendę, więc chciałbym odciąć kawałek ten co powinien zakrywać mi pozostały prostokąt pomiędzy halo i kierunkiem. Część blendy wisi na "łapkach" od kierunkowskazów, a druga strona ? Łapać tego się nie da za pomocą wkrętów od halogenu. Ona jest montowana tak jak halogen i kierunek na "łapkę" z sprężynującej blachy ?
Skaktus, a nie lepiej kupić takie krótkie blendy koszt 25-30zł i po problemie, a nie bawić cudować na wkręty przykręcać, moim zdaniem szkoda zachodu na zanawę
Silnik: nie do zajechania Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 228 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-07-22, 16:49
shibbyOP napisał/a:
Skaktus, a nie lepiej kupić takie krótkie blendy koszt 25-30zł i po problemie, a nie bawić cudować na wkręty przykręcać, moim zdaniem szkoda zachodu na zanawę
Widzisz, aby to wszystko się trzymało kupy i nie wypadało powinno być oryginalne. Zdobycie oryginalnych blend czarnych lub choćby przyciemnianych graniczy z cudem, nawet nie wiem czy takie były. Do tego kierunki są nieoryginalne więc w ogóle to wygląda fajnie, ale nie trzyma się prawidłowo. Już raz zgubiłem blendę i drugi raz nie chcę tego powtórzyć.
Jesli ktoś ma jakiś fajny pomysł na zamocowanie blendy pomiędzy halogenem a kierunkiem to piszcie
Jesli ktoś ma jakiś fajny pomysł na zamocowanie blendy pomiędzy halogenem a kierunkiem to piszcie
jest jeden sposób ale wiąże się to z tym że podczas awarii samochodu będzie konieczność ściągnięcia zderzaka w celu wkręcanie ucha do holowania Wiem idiotyczny pomysł ale działa i ładnie blendy są spasowane (nie odstają nie odczepiają się itd), otóż należy ściągnąć zderzak założyć kierunki, blendy i halogeny po czym włożyć długą śrubę w blaszki które trzymają blendę i kierunek, to moje rozwiązanie ale skuteczne i przede wszystkim ciężkie do zwinięcia dla ludzi którzy lubią pożyczać sobie czyjąś własność.
PS. ja mam blendy i kierunki depo dla tego takie rozwiązanie w celu ładnego spasowanie wcześniej były z tym problemy.
A przypomniało mi się że innym rozwiązaniem może być przełożenie blaszek z ori blend do podrób, też działa bo sprawdzałem, wada - ciężko wyciągnąć blaszki i niczego nie uszkodzić