. Chciałbym to jakoś naprawic ale nie wiem jak??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Renowacja felg
Może ktoś wie, czy w okolicach Kołobrzegu-Koszalina jest jakiś zakład zajmujący sie renowacją felg aluminiowych?? Mam dos ładne aluski w rozmiarze 16, ale miały bizsze spotkania z krawężnikami tzn. od zewnętrznej strony rantu (w miejscu gdzie felga styka sie z opona) jest kilka wżer wiekszych i mniejszych, poprostu poprzedni własciciel nie dbał o nie
. Chciałbym to jakoś naprawic ale nie wiem jak??
. Chciałbym to jakoś naprawic ale nie wiem jak??::s:c:h:w:a:r:z::mk:I:I:I::
-

DaMek - Czytacz
ja mam podobnie, też już każda felga była otarta o krawężnik z kazdej strony ciekaw jestem czy to wygładzają gdzieś gdzie i za ile....
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Moj pierwszy post (wow). Ja zabralem sie za polerowanie swoich alusow
MOMO- sków
. Robota dlugotrwala ale efekt oszalamiajacy. Jak narazie to mam fotke dekielka (z felgami jeszcze sie mecze) mam nadzieje ze zdaze 
MOMO- sków
. Robota dlugotrwala ale efekt oszalamiajacy. Jak narazie to mam fotke dekielka (z felgami jeszcze sie mecze) mam nadzieje ze zdaze 
- puwel
- Berbeć
-

kajtek - Members
Sam sie bawie (czasem kolega przyjdzie mi dotrzymac towarzystwa i przyniesie piwo
)
1 Trzeba usunuac lakier polecam srodek 3V3 do usowania starych powlok lakierniczych (podobno Scansol tez jest dobry, ale nie probowalem)
2 Po usunieciu lakieru zabieramy sie za szlifowanie papierami sciernymi ( ja musiale zaczac od papieru 80
z uwagi na wrzery, potem papier 150, nastepnie juz na mokro paierami 320, 600 1000 1500 2000) Jesli macie czyste felgi (bez wrzerow "to trzeba" zaczac od drobniejszego
np. 400 )
3 Koncowa praca i nadajaca najlepszy efekt polerowanie, probowalem pasta Farecla (bardzo dobra) ale lepszy specyfik odkryłem a w zasadzie moj kolega paste do aluminium (taka biała w ksztalcie walka, bardzo twarda) Poleruje krazkiem filcowym na wiertarke. Krazek przykladam do tej pasty i wlaczam wiertarke, a tu takie jaja pasta pod wplywem wysokich obrotow rozpuszcza sie
. Po paru minutach takiej zabawy efekty są bardzo zadawalajace.
Ps. W moich dekielkach mozna by sie ogolic (lusterko)
odbicie pudelka
przepraszam za jakosc zdjec ale robione telefonem (widac go jak sie odbił
)
Ja sie uporam z jedną felga to wrzuce jakies zdjecia lepszej jakosci
)1 Trzeba usunuac lakier polecam srodek 3V3 do usowania starych powlok lakierniczych (podobno Scansol tez jest dobry, ale nie probowalem)
2 Po usunieciu lakieru zabieramy sie za szlifowanie papierami sciernymi ( ja musiale zaczac od papieru 80
z uwagi na wrzery, potem papier 150, nastepnie juz na mokro paierami 320, 600 1000 1500 2000) Jesli macie czyste felgi (bez wrzerow "to trzeba" zaczac od drobniejszego np. 400 )
3 Koncowa praca i nadajaca najlepszy efekt polerowanie, probowalem pasta Farecla (bardzo dobra) ale lepszy specyfik odkryłem a w zasadzie moj kolega paste do aluminium (taka biała w ksztalcie walka, bardzo twarda) Poleruje krazkiem filcowym na wiertarke. Krazek przykladam do tej pasty i wlaczam wiertarke, a tu takie jaja pasta pod wplywem wysokich obrotow rozpuszcza sie
. Po paru minutach takiej zabawy efekty są bardzo zadawalajace. Ps. W moich dekielkach mozna by sie ogolic (lusterko)
odbicie pudelka
przepraszam za jakosc zdjec ale robione telefonem (widac go jak sie odbił
)Ja sie uporam z jedną felga to wrzuce jakies zdjecia lepszej jakosci
- puwel
- Berbeć
świecą sie konkretnie ale tyle pracy trzeba w to włożyć że chyba bym sie nie podjał tego wyzwania, a malował sobie ktoś kiedyś alusy zamiast czasochłonnej polerki idąc na łatwizne?? (wiem że to nie ten sam efekt ale zawsze to sposób na odnowienie felg) SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
marcinsze, samo piaskowanie nie wyrówna Ci tych rantów. albo trzebaby napawać (nadlewać) aluminium, albo to zeszlifować. pracy troche jest, ale uważam, że nie jest to najciekawszy wzór felg, więc może lepiej je opchnąc i zainwestować pieniądze, czas i prace w jakieś lepsze.
-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

kajtek - Members