cześć. napewno ryzyko uszkodzenia alusów zimą jest większe. przyczyna jest prosta. aluminium łatwiej ulega uszkodzeniu w niższych temperaturach ( w tym przypadku pęka na dołkach, krawężnikach itp.). jeździć da się na pewno bo nie którzy jeżdżą tylko nie wiem
z jakim skutkiem. pozdro
Adi [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-28, 22:04
Ja stwierdziłem z enie bede kupywał satalówek, tylko wrzuce na zimowe gumy na te nędzne alu jakie teaz mam. A na wosne-lato kupie nowe alu
martpart napisał/a:
aluminium łatwiej ulega uszkodzeniu w niższych temperaturach
tak, z tym ze u nas ostatnio zimy nie sa az tak mroźne.
ale sypią solą jak szaleni a alusy nie lubią soli, jak i cały goferek, jezdzić można na alusach ale pytanie po co? No chyba ze nie masz stalówek na zmianę ale to już inna baja
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Adi [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-28, 23:39
no nie mam satlowek i jak mam wywalic 300zł na nie to wole dorzucic na nowe alu
Ostatnio zmieniony przez Adi 2008-10-29, 10:13, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1600 Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 214 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-29, 08:51
ja tam jezdze na alusach caly rok i jakis kolwiek zmian nie zauwazylem mozliwe ze wyjdzie po paru sezonach ale najwyzej kupi sie nowe nic nie jest wieczne a nie mia co szpecic golfa stalówkami a zreszta z nasza zima to jest roznie tak jak rok temu 3 tyg sniegu w sumie było i to wszystko tak wiec nie mieszkamy nie wiem w jakich tam warunkach ze az tak jest zle
zależy jakie masz fele, jak miałem 185/60/14 to jeździłem w zimę bez problemu nie balem sie i nie przejmowałem a teraz mam 215/40/16 i bez stalówek sie nie obejdzie Szkoda mi 16` Bo takie Ładne :) pozdr.
jeżeli już tak bardzo lubicie aluski to pragnę przypomnieć że robią je bardzo piękne ale coraz częściej bez możliwości wyważenia. poprostu nie ma gdzie przyczepić cężarka. ja już na takie trafiłem. oby wy nie, bo troszkę się kłopotliwie jeździ bez wyważenia kółeczek.pozdro
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA