logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
tylnia os ? :|
Autor Wiadomość
KrysteK_ 
..:::German Style:::..

Silnik: 1.6 Benzyna
Wysłany: 2009-01-29, 17:14   tylnia os ? :|

Witam! Nie wiedzialem w jakim dziale to napisac wiec napisze tutaj ;) Wiec mam taki problem..
dzis dostrzeglem na swoim MK3 roznice miedzy prawa a lewa strona na tylniej osi, tzn prawa strona (ta od strony pasazera bardziej sie chowa do srodka), a z 2 strony wydaje mi sie ze jest okej..teraz mysle co z tym zrobic :( macie jakies pomysly/dogady itd?:) dodam ze niedawno bylo zmienione zawieszenie..i podczas ustawiania zbierznosci koles niby mi z tylem kopal, a z tego co slyszalem to tyl jest staly, i nie ma nic do regulacji :| wiec nie wiem..
Moze to byc przyczyna np tego ze auto bylo kiedys bite z tej strony ? Bo raz mialem taka stluczke, ale tylko na wysokosci drzwi...nie mam zielonego pojecia .. piszcie co myslicie, i ewentualnie jakie czynnosci podjac co do tego problemu :) Dzieki ! Pozdrawiam!

Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2009-01-29, 22:39   

tylu sie nie rusza wiec nie wiem co on ci mogl tam ustawiac. jak dla mnie wynik moze byc po stluczce o ktorej piszesz ze os sie troche schowala ja bym pojechal na kanal zobaczyl od dolu co tam widac lub diagnostyka ona ci pokaze na pewno co jest na rzeczy

KrysteK_ 

Wysłany: 2009-01-29, 22:57   

a ja slyszalem ze jest jakas regulacja tylu..juz wczesniej mi sie zdawalo ze tyl cos dziwnie stoi w sumie..ale nie zwracalem uwagi..

rogal133 
Paweł

Silnik: 2.0 (2E)
Wysłany: 2009-01-30, 16:36   

KrysteK_ napisał/a:
a ja slyszalem ze jest jakas regulacja tylu..

wg ksiązki sam naprawiam to nie ma rególacji tylniej osi i jest napisane tylko ze sie sprawdza zbieznos ale sie nie ustawia

KrysteK_ 

Wysłany: 2009-01-31, 00:37   

rogal133 napisał/a:
KrysteK_ napisał/a:
a ja slyszalem ze jest jakas regulacja tylu..

wg ksiązki sam naprawiam to nie ma rególacji tylniej osi i jest napisane tylko ze sie sprawdza zbieznos ale sie nie ustawia

No to ja nie wiem :| Najlepiej zawioze auto na geometrie kol i niech mi ustawia tylne kola wzgledem przednich, bo to jest niemozliwe..dzis sprawdzilem na kanale auto i wszystko ok jest..wiec nie mam pojecia czemu tak jest..belka jest wporzadku, ale zauwazylem ze jest 1 sruba tzn 2 (z 1 i 2 strony) do czegos..ale nie wiem do czego... Pozdr! ;)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu