Przyłączę się do tematu i taż mam podobne ojawy podczas jazdy jak i w postoju przy lekkich skrętach kierownicą lewo-prawo słychać takie stukanie,dopisze ze drążki kierownicze jak i końcówki są wymienione i dalej to jest.O co tu może chodzić Może być to wina maglownicy
Witam!
Ja również sie podepne pod temat ponieważ mam u siebie te same objawy co inni. Ja ruszam kierownica lewo prawo to coś stuka i taki sam głos jes podczas jazdy gy wjade w dziure. Drążki sa wymienione i zastanawiam na trzema wariantami:
1. simlocki na wahaczu
2. kolumna kierownicza
3. maglownica.
Ktos może wie
Pozdrawiam
Witam.
Polecam sprawdzić podparcie kolumny kierowniczej pod osłoną przełączników (kierunków i wycieraczek). Po prostu dokręcić.
U mnie była luźna śruba.
Ja miałem ten sam powód i zdiagnozowałem go sam podniosłem maskę i po prostu poruszałem drążkiem co wychodzi z maglownicy (od pasażera) i po wymianie maglownicy stuki ucichły :) miałem pękniętą gumę na drążku.
Mówię to na moim przykładzie i dopowiem,że takie stuki też były na postoju jak ruszałem kierownica.