Wysłany: 2009-04-26, 19:21 Stuki przy obrocie kierownicą
Witam
Mam pewien denerwujący mnie problem z kierownicą a raczej z całym układem. Przy 1/2 obrocie kierownicy w lewą bądź prawą stronę słychać i odczuwać na kierownicy bicie (stukot).
Mechanik, który wymieniał mi sanki oraz wiele elementów zawieszenia stwierdził, że to wyrobione zęby przekładni. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie było takich dźwięków przed wymianą kołyski i końcówki drążków
Czy to rzeczywiście wina zużytej przekładni? Czy to może być jakiś inny element wałek, przegub, łącznik?
sprawdź czy dobrze dokręcił przekładnię.Tez miałem luz a tak cichukto stukało jak kręciłem kierownicą.Okazało sie ze miałem za słabo dokręconą przekładnie do kołyski. Z tego co pamiętam potrzebne sa 2 klucze 13...Jesli to nie pomoże to mozna skasować luz na przekłądni kierowniczej.Jest sruba regulacyjna cężki jest dostęp ale da sie ustawić.Dokładnie opisane jest to w książce.
_________________ Był Golf3- największy błąd mojego życia...
czerwone jest szybsze Ford Probe GT