logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Przekładnia USA XTR do 1,9TDI 1994
Autor Wiadomość
wojtas3 

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-11-27, 10:50   Przekładnia USA XTR do 1,9TDI 1994

Witajcie
Mam problem - muszę wymienić przekładnie kierowniczą w moim MK3. Mechanik wymontował ją ostatnio, stwierdził, że jest do wymiany i teraz szukam jakiejś używki w rozsądnej cenie i dobrym stanie.
Problem jest jednak taki, że mechanik spisał z niej numery i jest tam fraza "USA XTR". I teraz moje pytanie brzmi, czy oferowane na allegro (jest ich kilka...albo kilkanascie) będą pasowały?
Mam wersję ze wspomaganiem, dokładniej to jest 1,9 TDI (90KM) wersja GT, rok produkcji 1994, sprowadzony z Włoch.
Mechanik powiedział mi, że są dwa rodzaje tych przekładni. Z tego co się zorientowałem to ZF i właśnie XTR. A gość na szrocie powiedział, że to nie ma znaczenia i każda "ze wspomaganiem" będzie pasowała.

Proszę - wypowiedzcie się w tej kwestii, bo nie wiem czego mam szukać, a goni mnie trochę czas - muszę zrobić badanie techniczne, a w takim stanie raczej nie przejdzie.

Proszę o możliwą pomoc.

Pozdrawiam
wojtas3

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2008-11-27, 16:50   

Na pewno mogą być stosowane zamiennie, ale ostatnio kupowałem w sklepie drążki i końcówki i gość w sklepie gadał że są inne do obu typów. Nie sprawdzałem tego w zaden sposób ale bierz dla pewności w komplecie z drążkami i końcówkami.

Mermit87 
Mój Białas

Silnik: 1.6 AEK 101KM
Wysłany: 2008-11-27, 18:28   

Zwróć też uwagę na ten frez, na który zakładasz przegub, ostatnio jak wymieniałem przekładnie to właśnie na szrocie mi początkowo dali z za grubym frezem...a wyglądały identycznie... dopiero przy zakładaniu wyszło że inny rozmiar(grubszy). :-o

=>Mój były MK3<=

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu