Witam!
mam problem z wspomaganiem działa nieżle lecz czasem jest tak żę się zacina i strasznie ciężko się kręci kierownica nieraz nawet trzeba na chama żęby skręcić.....
Może być to wina płynu w spomaganiu?????????
A tak wogóle to gdzie się spuszcza płyn ze wspomagania!!!!!!!!!
Ja mam podobny problem, z tym że u mnie wspomaganie żadko kiedy sie włacza jak jeżdże, przeważnie jest na początku a jak pojeżdże troche to sie wyłącza. Płyn sprawdzałem jest OK, a przegub nie pryskałem bo nie wiem który. Napisz cię gdzie dokładnie jest
pozdro
oizo [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-19, 02:08
warto sprawdzic czy pasek klinowy jest naciagniety bo czesto nie piszczy a slizga i wtedy nie ma wspomagania pozdrawiam
Witam:)
Znalazłem przyczyne dlaczego żle chodziło mi dobrze wspomaganie płyn ktury jest w układzie wspomagania powinien mieć kolor czerwony albo zielony a u mnie był brązowy!!! Wymieniłem płyn i teraz chodzi cacy
Wysłany: 2008-10-13, 20:22 Problem ze wspomaganiem - POMOCY
Cały problem polega na tym ze wspomaganie tak jak by się zacinało, mianowicie po najechaniu na jakąś nierówność przestaje działać, lub po maksymalnym skręcie w lewo lub w prawo jest to samo, po jakimś czasie zaczyna znowu działać, i tak w kółko, płyn wymieniłem na nowy (czerwony mineralny elf) nawet odpowietrzyłem układ zgodnie z radą mechanika, ale ciągle sie sytuacja powtarza.
Pompę sprawdzałem i ciągnie dobrze, pasek tez siedzi ok, nie ma luzów i nie ślizga się.
Jeszcze jedna sprawa, jeżeli ktoś zna jakiegoś dobrego mechanika w okolicach Szczytna to proszę o namiary.
Hej jakis tyzien temu miałem identyczny problem dosłownie takie same objawy.
jak zajechalem do mech. to powiedzial mi zebym na msze dal poniewaz przekladnia byla dojechana na amen
dobrze ci radze jak najszybciej ja sobie wymien
ja raz nawet z drogi wypadlem bo mi przyblokowalo kierownice ale zyje
(dalem na msze)
Co moze byc przyczyna ze po odpaleniu silnika wspomaganie dziala tylko w prawa strone i dziala elegancko natomiast w lewo nie dziala zaczyna dzialac dopiero wtedy gdzy silnik sie nagrzeje i wtedy dziala normalnie w obie strony badz gdzy jade na rondzie nie ma wspomagania no i skrecam w lewo gdy wjezdzam na rondo to czuje ze nie ma wspomagana a pozniej podczas jazdy po rondzie tak jakby cos odpuszcza i jest wspomaganie.jaka moze byc tego przyczyna??