logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Porządne zakopanie się i konsekwencje, co to może być ?
Autor Wiadomość
Grzus 

Silnik: 1.4
Wysłany: 2009-04-04, 20:09   Porządne zakopanie się i konsekwencje, co to może być ?

Witam ehh miałem poważny problem i ciągle mam z golfem będąc na działce wjechałem jak się okazało w bardzo grząski teren można powiedzieć, że bagno wpakowałem się przednim kołem do oporu, że już bardziej nie można było. Musiał wyciągać mnie traktor i to z wielkimi trudnościami uczynił. Od tamtej pory mimo porządnego umycia auta pod ciśnieniem zauważyłem , że przy prędkości powyżej 60 km tak trzęsie kierownicą , że aż nie da się jechać oraz mimo umycia dokładnego pod ciśnieniem słychać szelest z pod koła takie jakby ocieranie. Ehh pojadę oczywiście do mechanika jak najszybciej będzie mógł nie przyjąć, ale pytam was teraz moi drodzy, co może być tego przyczyną ? Czy ktoś miał podobną przygodę ?

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2009-04-04, 20:36   

może być uszkodzona osłona przegubu i naleciało tam brudu, błota
mogłeś może w coś uderzyć i przestawiła się zbieżność

No trzeba by to było pooglądać :luka:

!! REGULAMIN FORUM !!

Siwy21GNO 

Silnik: 1.9 TDi 1Z 90KM
Wysłany: 2009-04-04, 20:52   Re: Porządne zakopanie się i konsekwencje, co to może być ?

Grzus napisał/a:
Od tamtej pory mimo porządnego umycia auta pod ciśnieniem zauważyłem , że przy prędkości powyżej 60 km tak trzęsie kierownicą , że aż nie da się jechać oraz mimo umycia dokładnego pod ciśnieniem słychać szelest z pod koła takie jakby ocieranie. E

Ja miałem podobnie zima zakopałem się w błocie po sama podłogę i tez mi trzęsło kierownica, i było to błoto wyschnięte na wewnętrznej stronie felgi! Również myłem pod ciśnieniem karcherem ale nie wymyjesz tego dobrze,jak suche jest błoto jak beton. Radze zdejmij kolo, i dobrze wyczyść felgi i powinno byc OK! pozdrawiam.!

KristoF 

Silnik: KL V6 24V EFI
Wysłany: 2009-04-05, 20:26   

obstawiam błoto na felgach od wewnątrz.Zdejmij koła i umyje pod ciśnieniem od wewnątrz ;-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu