Wysłany: 2009-04-04, 20:09 Porządne zakopanie się i konsekwencje, co to może być ?
Witam ehh miałem poważny problem i ciągle mam z golfem będąc na działce wjechałem jak się okazało w bardzo grząski teren można powiedzieć, że bagno wpakowałem się przednim kołem do oporu, że już bardziej nie można było. Musiał wyciągać mnie traktor i to z wielkimi trudnościami uczynił. Od tamtej pory mimo porządnego umycia auta pod ciśnieniem zauważyłem , że przy prędkości powyżej 60 km tak trzęsie kierownicą , że aż nie da się jechać oraz mimo umycia dokładnego pod ciśnieniem słychać szelest z pod koła takie jakby ocieranie. Ehh pojadę oczywiście do mechanika jak najszybciej będzie mógł nie przyjąć, ale pytam was teraz moi drodzy, co może być tego przyczyną ? Czy ktoś miał podobną przygodę ?
Wysłany: 2009-04-04, 20:52 Re: Porządne zakopanie się i konsekwencje, co to może być ?
Grzus napisał/a:
Od tamtej pory mimo porządnego umycia auta pod ciśnieniem zauważyłem , że przy prędkości powyżej 60 km tak trzęsie kierownicą , że aż nie da się jechać oraz mimo umycia dokładnego pod ciśnieniem słychać szelest z pod koła takie jakby ocieranie. E
Ja miałem podobnie zima zakopałem się w błocie po sama podłogę i tez mi trzęsło kierownica, i było to błoto wyschnięte na wewnętrznej stronie felgi! Również myłem pod ciśnieniem karcherem ale nie wymyjesz tego dobrze,jak suche jest błoto jak beton. Radze zdejmij kolo, i dobrze wyczyść felgi i powinno byc OK! pozdrawiam.!