w moim golfie na tylnej osi mam hamulce tarczowe. musze wymienic jeden zacisk (reczny nie odbija) chcialem sie dowiedziec czy do wersji GT (1.8 ABS) pasuja zaciski od wersji GTI (2.0)??
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-05-23, 20:25
będzie pasować ale sprawdź jaki masz, najlepiej żeby były oba takie same, a dużo golfów ma już zmienione te felerne zaciski na takie z paska albo z MK4
pewnie już po ptokach ale naskrobię tylko, że te zaciski są do uratowania.
wiem bo robiłem trzy. największy problem jest z tą ośką, która uruchamia ręczny, jeśli nie jet mocno wyżarta przez rudą w miejscu wchodzenia w zacisk to będzie jak nowy
co nie znaczy, że nie można go przeskoczyć. prawdopodobnie chodzi ci o to, że po wyczyszczeniu tego całego syfu i rudej, z zacisku w tym miejscu zaczyna wyciekać płyn
można spróbować założyć ciut większy oring niż jest w zestawie naprawczym (raz się powidło) lub wypełnić ubytki na ośce klejem. trochę później jest zabawy z doszlifowaniem nadmiaru kleju ale da się to zrobić