Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-08-28, 12:43 opóźnione hamowanie
Mam kolejny problem z moim golfikiem otóż gdy chce zahamować i wciskam pedał samochód na początku wogóle nie hamuje a później hamuje z dużą mocą ;| wkurzające to jest bo chce nagle zahamować to trudno samochód na miejscu zatrzymać. zauważyłem że najczęściej dzieje się tak gdy puszcze pedał gazu wtedy gaz jakby się sam dodaje i nie da rady zahamować ;| wie ktoś czym to może być spowodowane??
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-08-28, 19:28
no jeżdżę już tak ze 2 miesiące jednak teraz zaczęło mnie to denerwować, no pulsuje pedał gazu obroty tylko delikatnie się zwiększają ale czasami jak mocno wcisnę hamulec to na 5 tys obr wskakuje ;| jak na postoju wciskam szybko hamulec to obroty falują
najpierw to kolego sprawdz waz podcisniena ktory idzie z serva do kolektora ssacego. Jezeli jest on nieszczelny to podczas hamowania obroty beda falowaly to raz a dwa servo nie bedzie tak wspomagalo Twojego hamowania jak powinno
Wysłany: 2010-09-03, 14:10
Imper napisał/a:
najpierw to kolego sprawdz waz podcisniena ktory idzie z serva do kolektora ssacego. Jezeli jest on nieszczelny to podczas hamowania obroty beda falowaly to raz a dwa servo nie bedzie tak wspomagalo Twojego hamowania jak powinno
nie zawuważyłem a z tego węża co wychodzi z serwa gdzies do silnika kapało dokręciłem i już obroty nie falują dzieki
[ Dodano: 2010-09-04, 20:36 ]
problem powrócił ;| tylko teraz jeszcze jak nacisnę hamulec jak hamuje silnikiem to obroty sie znacznie zwiększają dzisiaj hamowałem przed pasami bo piesi przechodzili to mi na 4500 obr wskoczył ;| a nie redukowałem biegu tylko jechałem ciągle na 4 jakieś pomysły??
wiec sprawdz go jescze raz czy jest szczelny dokladnie. Czasami sa takie wzdluzne pekniacia na nim ktorych nie widac musisz go powyginac i dobrze obejrzec innej opcji raczej nie ma
[ Dodano: 2010-09-05, 02:54 ]
aa i jeszcze jedno. CO mialo kapac z tego weza? napewno mowimy o tym samym?