witam,mam taki problem,pol roku temu wymienilem klocki i tarcze przod i wszystko bylo ok.od jakiegos miesiaca,jak jade po wybajach dzwonia mi klocki,jak lekko przyhamuje to przestaje,klocki zewnetrzne sa ok,a wewnetrzne jak zlepie maja minimalny luz,co mozna z tym zrobic.pozdro
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-07-15, 17:26
takie blaszki można dokupić w sklepie motoryzacyjnym 14zł za 4 blaszki mi i tak po zmianie blaszek dzwoniły klocki to włożyłem za tą blaszke kawałek ciękiej blachy i już nic nie dzwoni
Silnik: 1,8ABS Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 295 Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2010-07-15, 19:17
Kolega PabloSBT dobrze mówi można je kupić ale nie zawsze są idealne na wymiar.Jak się kupuje nowy komplet klocków to w tym komplecie są zawsze takie blaszki.Ja bym tam przeczekał aż się skończą klocki i kupił nowe wtedy masz pewność że wszystko będzie idealnie pasować.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-07-15, 22:43
to dokup sobie te blaszki bo ci nie równo będzie ścierać klocki i gorzej będzie hamować pozatym ja bez tych blaszek miałem czesto uczucie podczas hamowania jak by mi jedna strona bardziej łapała jak puściłem kierownice podczas hamowania to mi samo nią kręciło u mnie po wymianie blaszek na nowe bylo niebo a ziemia jak by w sklepie nie wiedzieli o co chodzi to to sie chyba nazywa repertuarki klocków hamulcowych
Nastepnym razem trzeba kupić lepsze klocki to odrazu będzie komplet bo tanie zamienniki czasami są niekompletne