Wysłany: 2011-12-10, 19:50 DZIWNY PROBLEM Z HAMULCAMI CO ROBIĆ PROSZĘ O POMOC
Problem polega na zanikaniu hamulców. Gdzieś od dwóch tygodni z każdym dniem pedał hamulca schodził coraz niżej i tak do samej podłogi. Wszystko wygląda na suche, natomiast jak wlewam płyn do zbiorniczka ( DO PEŁNA ) to i tak ten płyn schodzi do połowy . O CO TU CHODZI DODAM JASZCZE ŻE JAK WCISNĄŁEM HAMULEC TO HAMOWAŁ , A JAK LEKKO PUŚCIŁEM I DELIKATNIE WCISNĄŁEM TO WPADAŁ W PODŁOGĘ . POMOCY
Ostatnio zmieniony przez husky80 2011-12-10, 22:28, w całości zmieniany 2 razy
natomiast jak wlewam płyn do zbiorniczka ( DO PEŁNA ) to i tak ten płyn schodzi do połowy .
gdzieś masz nieszczelność...stań na jakimś w miarę suchym miejscu, zlej płynu pod korek i powciskaj kilka razy hamulec.
Jeżeli nigdzie pod samochodem nie będzie plam, to dopiero wtedy będzie można powiedzieć, że nie ma przecieku...
pompa też jest sucha, ale nie sprawdziłem korektora. Zobacze jutro.
[ Dodano: 2011-12-11, 09:25 ]
Sprawdziłem korektor-wszystko jest suche.DOLEWAM PŁYNU DO ZBIORNICZKA (POD KOREK) PO DWÓCH SEKUNDACH PŁYN ZLATUJE DO POŁOWY. CZY JEST MOŻLIWE,ŻE LEJE SIĘ DO WSPOMAGANIA?
Zdecydowanie nie. To są dwa oddzielne układy, nie połączone ze sobą.
husky80 napisał/a:
DOLEWAM PŁYNU DO ZBIORNICZKA (POD KOREK) PO DWÓCH SEKUNDACH PŁYN ZLATUJE DO POŁOWY.
Tylko do połowy i tak zostaje?? A hamulce masz odpowietrzone??
Gdyby to była jakaś lekka nieszczelność, to płyn nie zlatywał by tak szybko i raczej cały a nie tylko do połowy... Morze coś trzasło w sewie i leje się do środka Tylko nie wiem, czy taka usterka jest możliwa...
Spróbuj odpowietrzyć hamulce, jak to nic nie da, to raczej zostaje Ci już tylko wizyta w warsztacie... Bo tak a odległość to jest raczej ciężko powiedzieć co to może być...
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1400 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-12-12, 18:53
a przewody dobrze oglądałeś? moze gdzies delikatnie sie przetarl i ma nieszczelność? i układ sie przypowietrza? obadaj cały spod auta czy nie ma przecieków- zapoceń. jeżeli sa wymienić prezewód- rurke, odpowietrzyc dobrze ukąłd, jeżeli problem nadal sie bedzie pojawial badz wszystkie przewody hamulcowe sa idealnie suche pozostanie wizyta w warsztacie, bo tak jak wyżej kolego wspomnial na odległosc czesto bardzo cięzko jest zdiagnozowac usterke.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Myślę że wszystko sprawdziłem,wszędzie jest sucho.Ciągle myślę,dlaczego schodzi płyn do połowy w zbiorniczku jak wlewam do pełna i stawiam na PŁYN W SERWIE. MOŻLIWE
[ Dodano: 2011-12-12, 19:39 ]
MUSZĘ ZDJĄĆ POMPĘ I ZOBACZYĆ CZY W SERWIE JEST PŁYN ,JAK TAK TO ZNACZY ŻE PADŁA POMPA. PRZYNAJMNIEJ TAK TO ROZUMIE Z INNYCH POSTÓW.
[ Dodano: 2011-12-18, 14:53 ]
husky80 napisał/a:
Myślę że wszystko sprawdziłem,wszędzie jest sucho.Ciągle myślę,dlaczego schodzi płyn do połowy w zbiorniczku jak wlewam do pełna i stawiam na PŁYN W SERWIE. MOŻLIWE
[ Dodano: 2011-12-12, 19:39 ]
MUSZĘ ZDJĄĆ POMPĘ I ZOBACZYĆ CZY W SERWIE JEST PŁYN ,JAK TAK TO ZNACZY ŻE PADŁA POMPA. PRZYNAJMNIEJ TAK TO ROZUMIE Z INNYCH POSTÓW.
NAPRAWIŁEM POMPA NIE DAWAŁA CIŚNIENIA NA WSZYSTKIE PRZEWODY