logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwna sprawa z hamulcem
Autor Wiadomość
siti07 

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2009-03-12, 23:10   Dziwna sprawa z hamulcem

Witam. Posiadam golfa 1.9 TDI GT i mam dziwną sprawe. Odkąd kupiłem auto jest tak, że po naciśnięciu na pedał sprzęgła czasem nie odda on i zostaje jednak nie zawsze. Miałem raz taka sytuację, że miałem słabsze sprzęgło wiec dolałem płynu bo podobno jest ono hydrauliczne i wróciło sprzęgło do poprzedniej czułości. Dolewając płyn nie wiedziałem jaki jest więc dolałem taki jaki mi na stacji benzynowej polecili. Od paru dni mam tak że hamulec jest jest a nagle go nie ma bo po naciśnięciu pedału hamulca wpada on i jak go puszczę i znów nacisnę to znów ładnie hamuje. Nie jestem pewien czy zbiorniczek z płynem hamulcowym jest połączony z sprzęgłem które podobno jest hydrauliczne ale słyszałem ze mają właśnie wspólny zbiorniczek. Dziwne jest też to że płyn nie ucieka... Może ma ktoś jakieś pomysły? Chciałbym się też dowiedzieć czy to z tym sprzęgłem i hamulcem to prawda. Pozdrawiam.

dziabi3 

Silnik: 1.4 ABD + NOS
Wysłany: 2009-03-18, 18:18   

jedyne co można powiedzieć to przegląd sprzęgła czyli popychacza i pompki i tak samo luknąć na hamulce

siti07 

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2009-03-22, 23:44   

Dzięki narazie nie ma kasy ale jak tylko będzie i naprawie to napisze może się komuś przyda:) Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-04-12, 13:23 ]
Koledzy okazuje się że jak się wymieni płyn hamulcowy na nowy który ma dużo wieksze właściwości żrące od starego to simeringi w pompie rozpuszcza i pompa do wymiany. Ja bawiłem się w wymianę na pompy z demontażu ale tak samo było więc nie radzę sie bawić bo szkoda czasu i nerwów, kupiłem nową zamontowałem i chwila moment i odpowietrzyłem układ a na starych pompach nie było ciśnienia i tylko ten płyn mieszało. Przy okazji wymieniłem tarcze na brembo bo ze starych to już tylko można żyletki zrobić i klocki. Teraz mam hamulec że jasny gwint:) No a hamulec to podstawa:)Pozdro

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu