Witam mam pytanko... chcę zakupic nowe bębny do mojego golfa III 1.9 TDI 110 km i mam problem. poniewaz na allegro na niektórych aukcjach pisze ze np. od takiego samego golfa 90 km nie pasują do mojego który ma 110 km Czy to prawda ?
Na pewno masz bębny z tyłu? Wydaje mi się, że 110KM ma z tyłu tarcze, bynajmniej ja tak mam.
Zadzwoń lepiej do serwisu podaj numer VIN i niech ci znajdą tarcze, cena będzie nie wiele większa niż zamiennika.
Jonko, a nie prawda, wystarczy spojrzeć na wersje TDI GT lub GTI TDI, one mają tarcze z tyłu, wersje CL i GL mają bębny, ale niektóre AFNy mają tarcze mimo ze wersja GL
nie lepiej udać się do jakiegoś dobrego polecanego sklepu motoryzacyjnego z częściami i sprzedawca posprawdza w katalogu co i jak ma być i kupić tyle samo wyjdzie co z allegro+przesyłka lub nawet taniej . W tym że w sklepie odrazu możesz zwrócić i napewno taniej
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 18 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1098 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2011-12-26, 11:08
Jonko, każdy golf ma inaczej wychodziło tyle wersji zę sam byś nie byłw stanie wymienić wszystkich
po drugie ktoś może zmieniał belkę i już inne są
więc nie polemizujmy na temat zbędny skoro kolega twierdzi że tak jest u niego to tak będzie
bębny powinny pasować byba że ma inny rozstaw śrub
zaminniki szukać najlepiej po numerze zdejmij zpisz i szukaj wg tego co masz zamontowane
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-12-26, 15:52
ABS nie robi różnicy zębatkę się przekłada. Wiekszość golfów ma 200 mm, ale niektóre mocniejsze diesle 230mm, najlepiej zmierzyć, pamiętając że to chodzi o średnicę wewnętrzną