Silnik: 2,0 8v 2E
Wysłany: 2009-06-11, 20:55 wymiana układu wydechowego z serii na sport
witam.
mam golfa 2,0 gti 8v z silnikiem 2E. takie pytanie. chcialbym uzyskac jakis fajny dzwiek z samochodu. wysatrczy wymiana tlumika srodkowego na sportowy remusa ? czy do tego jeszcze sportowy koncowy tlumik ?
Silnik: 2,0 8v 2E
Wysłany: 2009-06-14, 17:53
jeszcze takei pytanko. co mi da strumienica ? jakis efekt w postaci mocy albo momentu obrotowego ? moze jakis inny element ukladu wydechowego ktora da taka niespodzianke ?
podłączam sie pod temat tez mam silnik jak kolega johnyGTI i chcialbym uzyskac fajne brzmienie tzn takie zeby nie ryczal jak junak tylko zeby sobie mruczal i dopiero przy wyzszych obrotach zeby go bylo troche glosniej slychac i pytanie co mam zrobic jaki tłumik zalozyc??
Tłumik końcowy remus. Jak nie zyskasz dużymi funduszami to np. Malon lub ulter. Bo WM Sport (tzw. A'la Mugen) to jest potężny bas, ale bez wkładki która jest w standardzie. Musiałbyś usłuszeć z wkładką czy Ci pasuje.
http://www.youtube.com/watch?v=hstSenHhxko
Tu masz bez wkładki bo jej nie widzę na filmiku
Strumiennica to szajs. Nie wstawiaj tego. Lepiej wspawać rurkę w miejsce kata i będzie o wiele lepiej
nie zgodzę się , w momencie gdy cały układ wydechowy zostanie obliczony i zaprojektowany na nowo można wstawić strumienicę, która osiągi podniesie (nm), ale mało kto to robi.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
hmm dopisze sie do tego tematu, by nie zakladac specjalnie nowego dla malego pytanka:
Czy jak sie wyrzuci kata i wstawi strumienice (majac juz wydech koncowy, sportowy) to czy bedzie glosniejszy dzwiek? jesli tak to czy duzo
_________________ Masz chwile:>? Zobacz moje MK3 :
nie, nie będzie, będzie co najwyżej lekko świszczeć w wydechu.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Non nie do końca e2, . Przy strumiennicy łuskowej jest auto zdecydowanie głośniejsze. Kolega ma Golfa o mocy 101 km tak jak kaparri, i miał na początku sportowy wydech końcowy, a potem jak założył strumiennicę to auto o wiele bardziej basowo zaczęło buczeć i zdecydowanie głośniej. Nie jakiś tam hardcore, ale znacznie głośniej.
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!