no ja jeszcze gazu nie mam ale mam mały 1.6 z remusem
http://w637.wrzuta.pl/fil..._golf_1.6_remus dla ciekawskich jak to chodzi;p tłumnik zdobczyny przypadkowo za grosze;p;d
ja także podczepię się pod ten temat żeby nie tworzyć nowego i jeśli mam już zamontowany tłumik środkowy przelotowy REMUS i końcowy przelotowy REMUS to jeśli wstawiłbym zamiast kat'a strumienice to czy głośność bardzo się podniesie? teraz jak na razie z kat'em to ładnie brzmi basowo...
a co z dizelkiem,mam silnik 1.9tdi 1Z,wydech mam z nierdzewki o średnicy 6cm(taki byl jak go kupilem)ma kata.ale jest pusty,tlumik środkowy i końcowy tesz jest z nierdzewki.dzwięk ma troche inny ale to nie to,doradzcie coś.
Silnik: 2,0 8v 2E
Wysłany: 2010-05-16, 14:43
z tego co wiem to w dizelku duzo nie zdzialasz....
Ryjek, pogadaj z PRUSAKIEM on w swoim cabrio 1,8 wrzucil dwururke od tdi. mnie sie dzwiek podoba, nie jest chamski i wiesniacki. ale wiecej dowiesz sie u niego.
w dieslu nie moze byc przelotowy ukł.wydechowy bo straci na mocy musi byc w układzie conajmniej 1 tłumik.
jesli chodzi o ukł.wydechowy benzynowy to za miast kata wstawic rure przelotową na końcu prostej rury(pod siedziskiem tylnym) wstawic strumienice za miast przed ostatniego wydechu rura przelotowa i na końcu sport wydech. ja taki układ zrobiułem kiedys w 2E i hamowania pokazała 126KM i 193Nm.
zrób sobie jak ja mam sam przelotowy środkowy tłumnik i nic pozatym cały przelot po rozbujaniu go do 6000 obr/min ogień idzie z końcowego ale nie polecam bo zawory wydechowe się wypalają i napewno wzraosło mi spalanie a dziek no cóż jak widze psiaki to na 4-5 bieg gorzej jak pod góre i trzeba zredukować ale i tak jest fajnie