Silnik: 1.8 (ADZ) GT 66kW (90 KM) Pomógł: 7 razy Wiek: 23 Dołączył: 05 Kwi 2011 Posty: 168 Skąd: Bielsko-Biała/Wrocław
Wysłany: 2011-09-19, 09:46 Trochę ciszej, ale rasowo :)
Panowie i niewiasty mam taką rozterkę... wywaliłem środkową puszkę, bo i tak była posypana. Mój tłumikarz powiedział, że kata mam ok i został. Końcowy mam podwójną przelotę ULTER. I teraz tak:
1. Brzmi świetnie
2. Przy 150km/h w górę wrzeszcząc nie dogadasz się w aucie. (norm chyba żadnych to nie spełnia)
3. Co zrobić?
Myślę, że może dobiorę jakiś środkowy i go dorzucę jednak, żeby stłumić ryk silnika.
Tylko jaki dobrać, żeby mi tak ładnie basowo brzmiał golfer, a nie słumiło go całkiem?:)
Brak tłumika środkowego to raczej udręka, bo hałas bardziej wk...a niż dodaje rasowego brzmienia. Jak chcesz "rasowe dźwięki" i mieć cicho w aucie to możesz wygłuszyć podłogę.
z tym tematem mam pewne doswiadczenia więc objasnie .
Co do KATA lepiej go nie miec niz miec ale nie wybic tylko strumiennica
Środkowy tłumik jak sama nazwa tłumi ale jak wstawimy pusta puszke zamiast srodkowego bedzie jak z katem bedzie zjeb... metaliczny dzwięk lepiej rurke grubsza alno nastepna strumiennice tylko że np mamy przelot zrobiony z 50mm to strumiennice dajemy o przekroju 60+ spaliny sie rozpreza i bedzie gitara