witam wszystkich mam pytanie jak zrobić Żeby z tłumnika leciał ogień? oglądałem jakiś program o tuningu i tam to właśnie pokazywali tylko nie oglądałem od początku i nie wiem czekam na jakieś podpowiedzi
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2008-11-21, 17:56
Witam. Kiedyś widziałem na allegro coś takiego, że mogłeś to podłączyć przy samochodzie a dokładniej w wydechu. Od tego szedł kabelek do kabiny, gdzie miałeś taki przycisk. Jak wcisnąłeś ten przycisk to te urządzenie wytwarzało iskrę, która powodowała zapalenie się spalin Gadżet ten był tylko do silników benzynowych, ponieważ ich spaliny są łatwopalne...
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 858 Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2008-11-22, 09:16
to dziala na tak ze masz guzik w kabinie i na koncu wydechu montujesz taka jakby swiece zaplonowa....krecisz auto na wysokie obroty, prawie do odciencia, wciskasz ten guziczek, on odcinazaplon, niedopalona mieszanka wywala sie wydechem i wtedy od tej swiecy w wydechu idzie iskra i masz polmienie. Moim zdaniem nie warto, niezdrowe dla auta i wydechu
Pewnie ogladales OPT w tvn turbo bo kaska smazyla na tym kielbaski
_________________ Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier Bezcenne
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2008-11-22, 10:00
Dam88 napisał/a:
to dziala na tak ze masz guzik w kabinie i na koncu wydechu montujesz taka jakby swiece zaplonowa....krecisz auto na wysokie obroty, prawie do odciencia, wciskasz ten guziczek, on odcinazaplon, niedopalona mieszanka wywala sie wydechem i wtedy od tej swiecy w wydechu idzie iskra i masz polmienie. Moim zdaniem nie warto, niezdrowe dla auta i wydechu
Pewnie ogladales OPT w tvn turbo bo kaska smazyla na tym kielbaski
Dokładnie tak jak napisał Dam88 Moim zdaniem też nie warto tego zakładać... Może i jest to efektowne ale niezdrowe dla tłumika...
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-23, 12:05
Dam88 napisał/a:
krecisz auto na wysokie obroty, prawie do odciencia, wciskasz ten guziczek, on odcinazaplon, niedopalona mieszanka wywala sie wydechem
teraz pany nad tym pomyslcie - jak co niektórzy piszą posty na silnikach benzynowych ze im auto dużo pali....nie pali tylko wyrzuca to paliwo w wydech....
co do tego płomienia z wydechu to koleś kupił do corrado cały końcowy wydech z takim urzadzonkiem własnie ta świecą i jak go przygazuje na te 4000obr i wciśnie przycisk to sra żarem...
Czytałem wczesniejsze wypowiedzi na ten temam i widziałem to na własne oczy Znajomy kiedys takie urzadzenie posiadał w corsie .Bardzo fajnie to wyglada w nocy jak ktoś ci podjedzie za blisko to mozesz go lekko przypalic.Ala tłumik bedzie w 100% do wymiamy jesli bedziesz miał stalowy-przepali sie ze az bedzie po drodze tak chałasował....Nad taka inwestycja trzeba sie zastanowic pożadnie.
[ Dodano: 2008-12-09, 18:10 ]
Allwall,chyba widziałeś to na TVNturbo w OPT....Bo był to chyba Nanos?Niejestem pewien.
Silnik: 1,6 ABU + LPG 55kw Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 167 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2008-12-09, 23:14
ja widziałem coś takiego w noc bez flamer kit, ścigałem się spory kawałek (na pustej szerokiej drodze,żeby nie było) z seatem ibizą, jechałem oplem 100 konnym w końcu jak ibiza mnie wyprzedziła i zacząłem ją doganiać to jak miałem na zegarze tak około 180km\h to z tylnego wydechu w Ibizie seria iskier zaczęła lecieć niezły widok aż potem zobaczyłem czy sam nie zacząłem się palić
a tak w ogóle taki bajer jest niezły według mnie w starym gaźnikowym amerykańskim muscle car, gdzie właśnie jak nie dopalisz paliwa dając wysokie obroty i gasząc auto to jak odpalasz drugi raz to resztki paliwa palą się w rurze wydechowej,ale każdy robi jak mu się podoba