Silnik: 1.6(abu) + LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 158 Skąd: woj. Śląskie
Wysłany: 2010-03-21, 15:02 lambda factor
hej mam pytanko...mam taki problem autko jak jest zimne wchodzi na obroty na ssanie wtedy za mieszanke odpowiada czujnik temp. jak już sie zagrzeja to falują obroty i strzela z tłumika przygasa i nierówno pracuje na analizatorze spalin wyszło że mam zaubogą mieszanke...podłączyłem pod vag-a polskiego wyskoczyły dwa podrząd błędy 525 czyli sonda i jeszcze niskie napięcie na bloku pomiarowym lambda factor nawet 1.5 czyli na granicy palności czy musze wymienić sonde? pozdrawiam
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3757 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-03-21, 18:01
co pisze po 525,(to tylko ogólny numer błędu sondy). Niewykluczone że sonda winna ale jeszcze nic pewnego. Warto jej kable i wtyczke obejrzeć dokładnie.
Silnik: 1.6(abu) + LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 158 Skąd: woj. Śląskie
Wysłany: 2010-03-21, 21:32
rok temu wymienili mi sonde na fachowej stacji jutro zadzwonie i opowiem o problemie ale czemu by mogła to być wina wtyczki lub kabelka całe szczęście że mam instalke lpg bez silnika korkowego niezależnego od lambdy ale na bp czasem też jeżdże i nigdy niezapalam na gazie