logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Co do GTI
Autor Wiadomość
KooxPL 
Kox

Silnik: 2.0
Wysłany: 2012-01-07, 02:59   Co do GTI

Witam posiadam golfa GTI 2.0 8v i slysze , ze wydech prosi sie o wymiane , najchetniej chcialbym cos cichego i najlepiej zeby zwiekszyl moc , do tego zeby nie trzeba bylo nic regulowac itp ..

prosze o konkretne propozycje , dziekuje i pozdrawiam

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2012-01-07, 10:40   Re: Co do GTI

KooxPL napisał/a:
Witam posiadam golfa GTI 2.0 8v i slysze , ze wydech prosi sie o wymiane , najchetniej chcialbym cos cichego i najlepiej zeby zwiekszyl moc , do tego zeby nie trzeba bylo nic regulowac itp ..

prosze o konkretne propozycje , dziekuje i pozdrawiam

samym wydechem nie zmienisz mu mocy :)
Nawet jak wymienisz mu cały przelot (koszty) to dostanie max gora z 3koniki wiecej :) to nie diesel ze program i jest moc... Kup zwykłą dwururkę i bedzie ładnie i cicho

witboy 

Silnik: aaz
Wysłany: 2012-01-07, 18:22   

tuning 8 zaworow? kolego zapomnij rzezba w gownie...skad wiem? bo sam grzebalem ostro silnik n/a i sory koszta koszta a efekty mizerne w stosunku do poniesionych kosztow

a co do samego wydechu sa wg mnie 2 opcje jedynie seryjne czyli:

1. tansza 2 rurka od tdi super wyglada zobacz u mnie w galeji pasuje mocowanie montazowe do seryjnych tlumikow miedzy innymi z 1,8 co ty masz chyba sama wymiana u mnie trwala 3 minuty z zegarkiem w reku odkrecenie jednej opaski wyjecie tlumika nowa opaska i nowe gumy i finito- mnie to wynioslo 145 z montazem taki tlumik polecam fajny wyglad bo sa 2 rurki i klasyczny wyglad i ori czesc a nie jakis krzak z allegro minus? niestety srednica rurek co na zewnatrz idzie niestety mizernie wg mnie

2. drozsza opcja to tlumik z vr6 z mk3 koszt o 100 wiekszy czyli 245 zl i nie wiedzialem ze jest ten tlumik dostepny bo ja bym go dal bo niema wady 1 opcji czyli srednicy rurek wydechowych sa duzo wieksze i nie sa tak skierowane ku ziemi jak w tdi no ale 245 zl

projektory, gewinde, bbs rm, hbm, skora recaro z cc, reczny skorka, pakiet gti

KooxPL 
Kox

Silnik: 2.0
Wysłany: 2012-01-07, 20:04   

dzieki wielkie za pomoc

musze jeszcze jechac na kanal i zobaczyc bo mam koncowy ultrasa tlumnik a wydaje mi sie ze wymiana samego srodka wystarczy , ale tak na zas ccialem sie dowiedziec

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu