Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wymiaba klamki schowka wnetrza
mam takie pytanko ułamała mi sie klamka od schowka. mam schowek ten na gorze, nie mam airbaku dla pasazera. ale klamka ułamała mi sie przy zamknietym schowku i nie mam jak jej teraz otworzyc i poodkrecac srubek. macie jakis pomysł na wymian etj klameczki lub sklejenie strarej??
- sawmen
- Berbeć
to proste, tez mialem taki problem, musisz odkrecic dolna polke, potem wszystkie widoczne srubki chyba dziesiatki(nie pamietam), dol tego schowka jest na "zawiasach"wyciagnij z nich bolce plastikowe, jak juz to zrobisz to odegnij od dolu schowek i wez dlugi srubokret krzyzakowy w celu odkrecenia malego plastiku w schowku ktory trzyma zamek, jesli bedzie problem to zapraszam na gg.
- opolanin
zależy jak masz zamiar rozwiązać naprawę
masz cztery możliwości:
1. jak masz zdolności manualne to kawałek twardego drutu, kombinerki i robisz tak. Wyginasz drucik wtykasz
w dziurkę która jest pomiędzy klamką a obudową (tak od spodu klamki) i szukasz na wyczucie dźwigni otwierającej którą musisz nacisnąć z góry. Otwarte.
2. robisz tak jak pisał kolega. Przy odrobinie wprawy góra 10 minut roboty.
3. masz zamiar kleić klamkę czy kupujesz nową (allegro 10-20 zł, salon 70)? proponuję kupić nową bo klejenie nie zawsze pomaga i tak się łamie. Jak będziesz kupował nową to bierzesz stary wiertarkę, brzeszczot, nożyce do blachy, kombinerki, szlifierkę czy cokolwiek tam innego masz pod ręką i delikatnie robisz DUŻĄ dziurkę żeby zmieścić palca. Otwierasz skrytkę i po sprawie
ja to najlepiej robię nożycami do blachy. Wyłamujesz klamkę do końca, dwa, góra trzy cięcia i otwierasz
4. kupujesz piwo i szukasz chętnego kolegi który to zrobi za ciebie
masz cztery możliwości:
1. jak masz zdolności manualne to kawałek twardego drutu, kombinerki i robisz tak. Wyginasz drucik wtykasz
w dziurkę która jest pomiędzy klamką a obudową (tak od spodu klamki) i szukasz na wyczucie dźwigni otwierającej którą musisz nacisnąć z góry. Otwarte.
2. robisz tak jak pisał kolega. Przy odrobinie wprawy góra 10 minut roboty.
3. masz zamiar kleić klamkę czy kupujesz nową (allegro 10-20 zł, salon 70)? proponuję kupić nową bo klejenie nie zawsze pomaga i tak się łamie. Jak będziesz kupował nową to bierzesz stary wiertarkę, brzeszczot, nożyce do blachy, kombinerki, szlifierkę czy cokolwiek tam innego masz pod ręką i delikatnie robisz DUŻĄ dziurkę żeby zmieścić palca. Otwierasz skrytkę i po sprawie
ja to najlepiej robię nożycami do blachy. Wyłamujesz klamkę do końca, dwa, góra trzy cięcia i otwierasz
4. kupujesz piwo i szukasz chętnego kolegi który to zrobi za ciebie

- Docent
- Berbeć
• Strona 1 z 1