Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 107 razy Wiek: 29 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 5192 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2011-12-14, 20:42
a ja wam powiem co w 100% likwiduje parowanie szyb.
Ostatnio zgadałem sie w robocie z chłopaszkiem ze slaska tez ma mk3 .Parowały mu szyby jak i kazdemu z nas, podst. naprawy. tj. wymiany filtrów, gazety na wycieraczkach itp. nie pomagały.
dopiero wymiana nagrzewnicy problem rozwiązała podobno teraz ani razu mu nie zaparowała.(i faktycznie przez 4 dni padał deszcz ,normalnie jezdził autem i zero pary na szybach)
jedyny minus to duzo roboty przy sciaganiu deski rozdzielczej.
prezesik25 dzięki za linka właśnie szperam tam i szukam:)
slawek5t to mnie teraz rozbiłeś musze to chyba wydrukować bo nie zapamiętam wszystkiego:D jak weekend będę miał wolny to postaram się to posprawdzać, bo cały tydzień pracuję i nie ma kiedy:/
Weżmę auto na myjnię do kolegi umyjemy i zobaczymy skąd leci woda, myślę że to dobry sposób...
Jak są przecieki to zawsze będzie parowało. Trzeba to w pierwszej kiolejności zrobić. Bo nie dość że para i mokro to jeszcze nasze autko zżera i później jeździmy prawie jak Flinstonowie.
Nie krzywdźmy tak naszych kochanych VW
starscream, normalnie na podworku postaw auto, woda w miske lub w inny większy pojemnik i lej powoli, obserwuj. Potem kolejna miska i znowu obserwacje.
Ale przed laniem wysusz wszystko.
OK tak zrobię tylko jednak na tej myjni, bo jakby to powiedziec podwórko mam otoczone kamienicami więc ni jak nie da się tam wjechac samochodem:D
dosłownie nie będe olewał wręcz nie wypada:D
[ Dodano: 2011-12-19, 09:19 ]
Na razie temat z parowaniem szyb odstawiam na bok, wyszła gorsza rzecz spalanie gazu w moim golfie 1.4 na poziomie 13 l po regulacji gazu wiec teraz sie zacznie temat pt. "co się dzieje się "
własnie ostatnio tez mi zaczely parowac szyby a filtr kabinowy był zmieniany i nie pomogło w wakacje trzeba sprawdzic czy jest jakas uszczelka i woda sie dostaje do srodka .