Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-12-07, 10:48
Na początku chcialem podkreslic ze rozwiązanie powinno wygladać nieco inaczej, bo do oswietlenia zimnego powietrza powinny posłuzyc diody niebieskie 5mm 12v, wczesniej chcialem to zrobic 3mm 3v ale za duzo zaawy i ciepłe powietrze zrobilem juz 5mm bo wchodzą dobrze w te otwory.Podswietlenie biegów i rodzaju nadmuchu najprostsza sprawa. 4 diody zielone 3mm 3v połączone szeregowo i wciśnięte w ori dziurki, ktore kierują swiatło na światłowody w przedniej osłonie.
Nie zrobilem zdjęcia tyłu ale pokrętła oświetliłem diodami zielonymi 3mm 3v. Jak znajde wiecej czasu to zrobie foto.
Panowie mam pytanie czy takie żarówki rurkowe spisza sie w wnetrzu auta wystarczajaca dadza mi swiatła na oświetlanie kabinny.Opinnie,itp. odpisywac
http://moto.allegro.pl/it...ocne_diody.html
Mam to samo pytanie co kolega wyżej. I jaki konkretnie rozmiar ma owa żarówka rurkowa w podsufitce? Ciężko się rozbiera tą podsufitkę? Bo jeszcze tego nie robiłem.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 858 Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2008-12-07, 19:42
marcoo9 napisał/a:
Panowie mam pytanie czy takie żarówki rurkowe spisza sie w wnetrzu auta wystarczajaca dadza mi swiatła na oświetlanie kabinny.Opinnie,itp. odpisywac
http://moto.allegro.pl/it...ocne_diody.html
sa idealne ja mam taka zielona swiaca fajno w mroku wszystko widac w aucie a montaz jest banalnie prosty, srubokretem podwazasz klosz i sie wyczepai bo jest na zaczepach...podmieniasz zarowke i wciskasz klosz spowrotem
_________________ Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier Bezcenne
Dam88,kolego zmam moztaz takich żarówek.Jest to proste i banalne jak dla gimnazjalisty hehehe chodzi mi o czy jest lepsze swiatło niz z tymi orginalnymi zarówkami co wychodziły auta z fabryki,bo ja mam jeszcze farba zalane styki -to raczej nikt wczesniej nie wymieniał?myslałem zeby je nie wymieniac bo jak sa orginalne to maja wieksze znaczenie...Ale bardziej martwi mnie marudzrnie natali (młodej) ze nie moze sie dobrze umalowac w nocy jak jeZdzimy(a wiecie jak to jest z kobietami).Widze ze rozpisałem sie troche streszczajac ten problem!!!
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 858 Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2008-12-08, 18:32
z zielona(ja taka mam) to by sie nie umalowala widac mniejw iecej tyle samo co przy fabrycznej....nie wiem jakby moglo byc z biala ..... a montaz opisalem dla kolegiSlav'a, bo sie zapytywal
_________________ Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier Bezcenne