Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kratki nawiewu!!
Witam. Czy można sciągnąć kratki nawiewu środkowego. Śrubki mocujące mi powypadały i mam problem z ich przykręceniem. A cała decha skrzypi!!! Dzięki wielkie za pomoc....
- wazki21
- Czytacz
kratki się podważa śrubokrętem i same wyskakują, trzymają się na dwuch kołeczkach po jednym na strone 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
wiem że któraś strona jest na takich zatrzaskach, ale nie pamiętam która, chyba wewnętrzna w obu kratkach, od tej strony się zaczyna, łatwiej wychodzą
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
sorki ze sie wtrącę,w dodatku tak pózno ,ale moze ktos kiedys zajrzy tutaj po poradę i wtedy moja wskazówka okaze sie pomocna.w skrócie- kratki nawiewu nalezy wykrecic maksymalnie do gory przed podwazeniem.kratki srodkowe trzeba podwazyc wkretakiem z ich zewnetrznych boków.miedzy nimi jest przegroda i tam zawieszone sa na kołeczkach.po ich zewnetrznych stronach trzymane zą spinkami.spinka zostaje na kratce po wyjeciu kratki z otworu.jesli nie wykrecimy najpierw kratki do gory to kruchy plastik ,przytrzymujacy spinke na miejscu,moze sie polamac i spinka spadnie-raczej nie do naprawienia.wtedy kratka bedzie luzna i bedzie hałasowała.kazdą z czterech kratek trzeba wyjmowac w ten sposób jesli mają być całe spowrotem na miejscu.lewą kr. podwazamy z prawej,prawą kr. podważamy z lewej-tak dla uzupełnienia.podczas umieszczania kratki na miejscu trzymamy ją także skręconą ku górze.wkładamy najpierw od strony kołeczka i dociskamy nastepnie po stronie spinki. wybaczcie że instruktaż zawiły,ale po nim/zapewniam/wykona to kazdy z Was z łatwością-bo golf sie składa jak lego.trzeba tylko wiedziec z której strony podwazyc.
- Jarosław Iwuć
- Berbeć
• Strona 1 z 1