Wysłany: 2008-04-09, 20:42 Problem z włącznikiem klimatyzacji
Witajcie!
Mam następujący problem z włącznikiem klimy. Kupiłem golfa w którym miałem spaloną żarówkę, tą, która sygnalizuje, że klima jest włączona (biała, ta pod "AC"). Więc wymieniłem, wlutowałem nową w te same miejsca, z której wylutowałem tą spaloną i tu pojawił się problem ponieważ po podłączeniu jednak nie zaświeca się przy naciśnięciu.
Zrobiłem zdjęcie, na którym przedstawiam co i jak jest podłączone.
Mam wielką prośbę do kogoś kto kuma o co chodzi lub ma np swój działający włącznik na wzór , żeby mi powiedział co jest źle podłączone, bo mam wrażenie, że coś jest zamotane i ktoś musiał zamotać przede mną.
Bo we wtyczce nie wydaje mi się, żeby ktoś coś kombinował.
Ok. Problem już nieaktualny. Pomogło wyczyszczenie wtyczki od nawiewów, tej szerokiej. Klima jest zależna od nawiewu, więc muszą one działać poprawnie, a u mnie były trochę zaśniedziałe styki i teraz, po wyczyszczeniu, wszystko jest ok.
A żarówka - to jakaś zwykła żarówka:) Na 12V z dwoma wąsami:)) Taka se jakaś - dali mi w elektroniku na podstawie tej starej, którą im pokazałem:)
Swoją drogą - układ klimatyzacji na pewno wymaga napełnienia:))