Wysłany: 2010-04-10, 16:32 Nie wieje na nogi, od czego to mocowanie ?
Witam. Nie działa mi nawiew skierowany na nogi pasażera. Zdjąłem pokrętła wygląda to tak wszystko ok ?
2.Potrzeba mi wymienić kostkę z lewej strony ma ona jakiś kod ?
3.W głębi znalazłem taki element gdzie powinien być zamocowany ? Jest też odłączona linka jednak dostęp ciężki a czasu nie miałem grzebać za tym.Trzeba zdjąć schowek ? żeby to poskładać ?
Lato idzie więc wszystko musi być w 100% na chodzie
Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-04-10, 17:50
gaceq napisał/a:
W głębi znalazłem taki element gdzie powinien być zamocowany ? Jest też odłączona linka jednak dostęp ciężki a czasu nie miałem grzebać za tym.Trzeba zdjąć schowek ? żeby to poskładać ?
z tego co widze po fotkach wszystkie linki masz na swoim miejscu i zabezpieczone blaszkami takimi jak na foto3.
tu masz porade jak zdemontowac panel.
http://www.ace.vot.pl/ind...id=52&Itemid=35
swatu mi chodzi o zdjęcie nr 3. Zdjąłem dół schowka i jest to włącznik (klimy ?) Odłączona linka była właśnie od tego. Drugi koniec podłączony jest pod 1pokrętło. Naciąga linka gdy przekręcimy je poniżej pozycji 0. O co w tym chodzi ? Gdyby ktoś miał jakąś fotkę gdzie przykręcony był ten element będę wdzięczny
Ostatnio zmieniony przez gaceq 2010-04-14, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
gaceq, za cholerę nie mogę skojarzyć gdzie jest zrobiona ta 3 fotka opisz dokładnie w którym to miejscu to postaram się pomóc, bo mam całe nawiewy ze zwykłej klimy i jak coś sprawdzę gdzie idą linki i zrobię foto, kostkę jaką potrzebujesz też powinienem mieć
gaceq jak można przekręcić pokrętło nawiewu poniżej 0? Normalnie są 4 biegi nawiewu, jak masz ustawione poniżej 1 biegu, ale powyżej 0 (czuje się takie miejsce tuż przed 1 biegiem) to jest takie przewietrzanie, otwarty jest dopływ powietrza, ale nie chodzi dmuchawa, a jak masz przesunięte do 0 to zamknięty jest dopływ powietrza z zewnątrz, poniżej 0 nie można przekręcić w prawidłowo działającym nawiewie. Chociaż może i w klimie jest jakoś inaczej, ale nie sądze.
No właśnie po wyjęciu pokręteł widać że można Poniżej pozycji 0 naciąga się druga linka, dziś jeśli będę miał trochę czasu pogrzebę jeszcze w nim trochę i dowiem się więcej. Myślałem że znane to już między wami
garas1, wydaje mi się, że jest tak z powodu jakiś odmienności w budowie całego systemu, przy klimie poprostu może być to blisko, ale przy nawiewie musi być daleko z powodu np. długości linki itp.. Nie sądzę by oddalono to 0 przy nawiewie specjalnie bo to nic nie daje to oddalenie, chociaż może chodzi o to, że można zmniejszać i zwiększać to przewietrzanie na linii od 1 do 0, a w przypadku klimy nie dało się tak zrobić... Nie wiem, ciężko powiedzieć.
Przesunięte 0 w zwykłym nawiewie służy do zamykania przepływu powietrza. Jest to opisane w instrukcji. Np jak jest duże zapylenie czy złe zapachy na zewnątrz to możemy zamknąć dopływ powietrza i będzie ono tylko krążyć wewnątrz samochodu. W samochodach z klimatyzacją odpowiednikiem tego jest przycisk obok tego z włączającego klimatyzację. Wszystko to jest opisane w instrukcji