Wysłany: 2011-11-27, 21:06 Gdzie podlaczyc wezyk sterujacy klapka silnik 2.0 8v typ 2E
Witam mam pytanko kupilem golfa 2.0 gti 8v typ silnika 2E wymienialem przeplywke i zobaczylem ze dol obudowt filtra powietrza jest popekany wiec kupilem 2 i okazalo sie ze w tej sstarej obudowie byl uciety wezyk kierujacy klapka powietrza zimne cieple i tez byla urwana ta rurka co wchodzi w lewy blotnik w tej nowej obudowie jest wszystko komplet plus ten wezyk ktory tam byl uciety i teraz niewiem gdzie go podlaczyc w ktore miejsce wychodzi on tak z tylu obudowy z dolu patrzac w strone przedniej szyby czy moze ktos mi pomoc
Silnik: Lezy na Palecie Pomógł: 16 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 1379 Skąd: GSL
Wysłany: 2011-11-27, 21:13
Może opiszę bo nie mam fotki. Przy końcu listwy wtryskowej po stronie pasażera jest regulator ciśnienia paliwa. Z niego wychodzi przewodzik podciśnieniowy, biegnie do trójniczka. Z tego trójniczka jeden leci do przepustnicy od góry, a drugi do termostaciku na ściance obudowy filtra powietrza. Drugi z tego termostaciku biegnie w tył i wchodzi pod filtr powietrza od strony kielicha do dolnej części obudowy. Oto wszystko
Pozdrawiam
PS: Jak sobie nie poradzisz to jutro moge ci zdjęcie zrobic u kolegi pod maska